Maskinkäyttö julkisissa liikennevälineissä

Keväällä  vielä koronavirus vaikutti harmittomalta, mutta vähän hankalata kaverilta. Käytin kuitenkin liikkumiseen mieluimmin omaa autoa.

Luovuin keväällä oman auton käytöstä lähes aikuiselämäni mittaisen käytön jälkeen ja huomasin, että asioita oli nähtävä kokonaan toisesta näkökulmasta. Aluksi koin olevani Liisana ihmemaassa. Tutustuminen pääkaupunkiseudun muuttuneiden liikennejärjestelyjen maailmaan, hintoihin, reitteihin, yhteyksiin sinne ja tänne.

Koronapandemian eri vaiheissa, ja nyt sen kiihtyessä ”kansainvälisempiin” lukemiin,  voisiko maskeja  nyt velvoitettaa tilapäisesti käyttämään julkisissa liikennevälineissä. Toistaiseksi on voinut valita jonkun tietyn linjan bussin, jossa maskin käyttö on yleisempää. Ihmiset kokevat ahdistavaksi istua pitkiä matkoja liikennevälineessä, jossa nykyisiä suosituksia ei noudateta.

Ihmiset ajavatkin mieluimmin omilla autoillaan koronatartuntavaaran vuoksi ja julkisen liikenteen kannattuvuus laski.

Se ratkaistiin korottamalla bussin/metrolippujen hintoja. Aikuset nykyisin 4,10€ ja 70+ 2,10€ viisi/5 tuntia keskipäivän aikaan. Saman hinnan voimassaoloaika on 80 minuuttia.

Monissa muissa Euroopan maissa julkisen joukkoliikenteen hinnoittelu kulkee omia leveämpiä polkujaan.

https://fi.wikipedia.org/wiki/Maksuton_joukkoliikenne

 

 

 

 

 

 

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu