Suomen onnettomien kissojen salaisuudet

viima

Mistä johtuu, että Suomessa on noin 20 000 hyljättyä kissaa.

Talvi tuli ja pakkanen. Ajattelin vähän tuunata vanhoja talvivaatteitani ja pujotin langan neulansilmään. Kissa uteliaana vieressä. Vedin langan huolellisesti tasamittaiseksi ja laitoin sen hetkeksi kiinni puserooni odottamaan.  Kun tavoittelin sitä hetken kuluttua, neula lankoineneen oli kadonnut.

Langan päät pilkottivat kissan suussa hetken ja hävisivät. Neulakin katosi jäljettömiin. Hätäännyin ja yritin hakea netistä päivystävää eläinlääkäriä.  Soitin eläinsairaalan 0600 -alkuiseen, 2,3 euroa minuutissa, maksavaan numeroon. Muita vaihtoehtojakaan ei ollut. Kesti kauan, ennenkun sain kysymykseeni vastauksen. Hoidon hinta toimenpiteineen olisi noin 1 500 euroa. Matkakin on pitkä ja kallis taksikuluineen.

Kerran kauan sitten Roomassa, näin sillan vieressä notkelmassa valtavan määrän kissoja. Joku nainen toi ämpärillä ruokaa niille ja jakeli sitä tottuneen oloisesti mahdollisimman tasapuolisesti kaikille. Joku vieressäni sanoi, että vapaaehtoiset kaupunkilaiset pitävät niistä huolta. Ajattelin siinä, että  sääolosuhteista johtuen Suomessa hyljättyjen huolenpito siinä muodossa ei toimi.

Kenellä on varaa pitää lemmikkiä ja hoitaa niitä asianmukaisesti, kun elinkeinoelämän jokainen sekuntti on kalliisti hinnoilteltu.

En siitä huolimatta laittaisi lemmikkiäni yksin talvipakkaseen.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu