Suomen valtion ”sota” naisvaltaisia aloja vastaan

HS: ”Helsinkiläisen Merja Selinin syöpäleikkaus peruttiin hoitajapulan takia kolmeen kertaan jo ennen hoitajalakkoa. Nyt uudesta leikkausajasta ei ole tietoa.”

Pääministeri Sanna Marin sanoi vuonna 2018, että naisten pitäisi mennä yleislakkoon, jotta naisvaltaisten alojen palkkakehitys ja arvostus saataisiin ylös kuopastaan. Suomi pyörii pientä palkkaa saavien ja palkatonta työtä tekevien naisten työpanoksella.

Ongelma on nainen. Työ muuttuu vähempiarvoiseski, kun tekijä on nainen.

Ukrainan presidentin, Volodymyr Zelenskyin puhe, liikutti koko Suomen kansaa. Kokoomuksen Petteri Orpokin puki oman liikutuksensa sanoiksi. Varmaan jokainen huokasi helpotuksesta, kun valtion apua luvattiin rusaasti sodan aiheuttmiin, erilaisiin seurauksiin. Koko kansa on solidaarisuuden tuntoinen ja haluaa auttaa jollakin tavalla miljoonia sotapakolaisa: naisia, lapsia ja miehiä.

Muutama päivä hoitajien lakon alun jälkeen, sain yksityiseltä lääkäriltä kiireellisen lähetteen toimenpiteeseen, joka koski leikkausta vaativaa kasvainta. Sitä edeltäivistä toimenpiteistä on peruttu jo yksi. En ollut ajatellut vielä kuolla. Olen hyväkuntoinen ja elämänhaluinen. En tiedä, haluaisiko kukaan kuolla, että talous voisi jatkaa kasuvaan entiseen malliin. Se kuulostaa epäinhimilliseltä.

Hoitajien tulee saada samaa palkkaa, jota miesvaltaisten alojen samaa koulutustasoa vaativilla aloilla tekijöilleen maksetaan.

https://www.hs.fi/kotimaa/art-2000008730850.html
(Aukeaa vastausosiossa)

0

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu