Trump voi vielä voittaa

Ei en elättele toivoa siitä, että hän voittaisi. Olisi parempi, jos Biden voittaisi, jotta Amerikan kahtiajako ei syventyisi entisestään. Vaikka ajattelen noin, niin silti Trumpilla on vielä mahdollisuudet voittoon.

1. Tähän mennessä Biden on saanut eniten valitsijamiehiä ensimmäisissä laskuissa. Seuraavaksi lasketaan uudestaan varsinkin osavaltiot, joissa Bidenin ja Trumpin etumatka on pieni. Uudelleenlaskenta voi heilauttaa äänimäärät suuntaan tai toiseen. Yleisestiottaen uudelleenlaskennat eivät ole paljoa muuttaneet äänimääriä, mutta tällä kertaa on raportoitu esim. ongelmista laskukoneiden kanssa.

2. Vaaleissa, jotka on mennyt näin täpärälle on käyty laillista taistelua äänistä ja ennen tuon taistelun käymistä kumpikaan ehdokkaista ei ole presidentti. Esim. Bush v Gore -vaaleissa käytiin yli kuukausi oikeutta äänestyksen jälkeen yhden osavaltion vuoksi. Trump ilmeisestikin aloittaa oikeustoimet maanantaina ja tuolloin saamme tietää, mitä ongelmia hän haluaa riitauttaa.

https://en.m.wikipedia.org/wiki/Bush_v._Gore

3. Valitsijamiehet voivat livetä kannastaan ja äänestää Bidenin sijasta Trumppia.

https://en.m.wikipedia.org/wiki/Faithless_elector

4. Jos määräaikaan mennessä ei ole presidentti varmistettu. Esim. vaikkapa oikeusjuttujen ja epäselvyyksien vuoksi, niin house delegation tulee äänestämääm presidentistä. Näin on käynyt 3 kertaa ja kaikki tapaukset ovat noin 200 vuotta sitten tapahtuneita. Koska suurinosa äänestäjistä tulee olemaan republikaaneja, niin he luultavasti äänestäisivät Trumppia.

https://en.m.wikipedia.org/wiki/Contingent_election

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu