Punavuoren nuorisotalo Betanian sulkeminen ei ole hyvää nuorisotoimintaa Helsingiltä

Eteläisen Helsingin vanhemmilla vallitsee suuri huoli: Punavuoren nuorisotalo Betania on lakkautettu. Onko tämä järkevää nuorisotoimintaa kaupungilta tilanteessa, jossa nuorten pahoinvointi tuntuu lisääntyneen? Nuoret pitää saada turvallisten aikuisten luokse kokoontumaan, ei kaduille. Kuitenkin juuri nyt, kun on suurta tarvetta avata lisää mahdollisuuksia nuorille, tähän vastataan sulkemalla ovia.

 

 Meidän tulisi päinvastoin suosia helposti saavutettavia, alueellisesti palvelevia mahdollisuuksia myönteiseen olemiseen ja tekemiseen, sillä energian suuntautumisesta negatiiviseen olemme saaneet näinä aikoina jo yhä ahdistuneempina lukea: osa nuorista on alkanut kantaa mukanaan terävää, koska on tylsää. 

 

Maailmanhistoriasta tiedämme, että hyvin yleisesti silloin, kun mitään ei tapahdu, alkaa tapahtua. Maailma pysähtyi koronan takia, ja tekemisen mahdollisuuksien mureneminen, turhautuminen sekä joutilaisuus johdattavat energian purkamiseen jotain muuta kautta. Kun tähän yhtälöön lisätään nuoruusajan energia, impulsiivisuus ja päihteet, tarvitaan vain sattumalta muodostuva tilanne, äkillinen hämärä kuohahdus, ja monien elämä on pilalla. 

 

Raportoiduista nuorisopuukotuksista lasku lankeaa hyvin laajalle: itse uhrin ja tekijän lisäksi kärsimykset kasautuvat myös heidän läheisimmilleen, vanhemmille, sukulaisille, ystäville. Nuoren tulevaisuudensuunnitelmille  voi langeta erittäin kallis lasku väärästä valinnasta. Siksi päättäjien on tehtävä oikeita ratkaisuja. 

 

Kaupunki yrittää paikata Betanian jättämää aukkoa Oodi -kirjastoon avattavalla uudella nuorisotilalla. Kuten niin usein, paperilla tämä voi näyttää toimivalta, mutta Etelä-Helsingin asukkaiden kannalta ratkaisu on kelvoton.

 

Kirjoitan blogini Helsingin kaupungin varavaltuutettuna ja  kunnallisvaaliehdokkaana, en poliisina. Kaikki tiedot mihin kirjoituksessani viittaan, olen saanut tietooni poliisityön ulkopuolella.

DennisPasterstein
Kokoomus Helsinki
Ehdolla kuntavaaleissa

Dennis Pasterstein on Kokoomuslainen kunnallispoliitikko. Hän on ammatiltaan poliisi - ylikomisario ja työskentelee Poliisin liikenneturvallisuuskeskuksen johtajana. www.dennispasterstein.com

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu