Kuka haluaa poliittisesti nimitetyksi tai torpatuksi?

Sisäministeriön kansliapäällikön nimitys nostatti myrskyn mediassa. Sisäministeri on Vihreä (puoluekannaltaan, ei kokemukseltaan) ja nimitetty henkilö on toiminut yli kymmenen vuotta sitten Tuija Braxin (vihr) avustajana. POLIITTINEN VIRKANIMITYS!!! totesivat media ja Kokoomus, joka ei saanut omaa miestään tehtävään.

Valitulla Kirsi Pimiällä vaikuttaa kuitenkin olevan varsin merkittävä ansioluettelo. Jos taas puhutaan poliittisista virkanimityksistä, tuskin yksikään eduskuntapuolue saa puhtaita papereita. Yleensä oppositiokin syyttää hallitusta poliittisista virkanimityksistä täysin riippumatta siitä, kuka on hallituksessa ja oppositiossa.

Varsinaisen innovaation keksi tänään Helsingin Sanomat. Pimiä vastaa parhaiten kansliapäällikön valintakriteereitä! Tämä esitetään ikään kuin todisteena poliittisesta virkanimityksestä…

…mutta…

…eikö tämä ole luonnollista? Jos haetaan ministeriön kansliapäällikköä tai jäteauton kuljettajan apuhenkilön äitiyslomasijaista, valitaan henkilö, joka vastaa parhaiten valintakriteereitä. Niinhän? Sehän vasta huolestuttavaa olisi, jos tehtävään valittu vastaisi hakijoista heikoimmin valintakriteereitä. Eikö?

Miten tämä öyhötys vaikuttaa jatkossa?

Haet tärkeää virkaa?

Jos Sinut valitaan, valinnasta syntyy kaamea meteli ja mediamyllytys. Poliittinen toimintasi nollasi juuri koulutuksesi ja parin- kolmenkymmenen vuoden työurasi. Olet täysin epäpätevä tehtävääsi. Epäpätevyyttäsi ei esitetä kahvipöytäkeskusteluissa vaan valtakunnan mediassa.

Sama periaate toimii tällä hetkellä myös tiedemaailmassa. Kun lähdet jonkun puolueen kunnallisvaaliehdokkaaksi, parinkymmenen vuoden tutkijan ura pyyhkiytyy pois ja Sinusta tulee papukaija, joka toistelee myös tutkijan työssään ulkoa opittua puolueen mantraa. Erityisen aktiivisia kritisoijiasi ovat ne, joilta puuttuu toisen asteen koulutus ja kyky arvioida tai edes ymmärtää mitään tieteellistä työtä.

Olit yksi kymmenestä kriteerit täyttävästä hakijasta ja yksi niistä 90%:a, joita ei valita tehtävään. Tehtävän täyttö synnyttää valtavan mediamylläkän ja valitsija, esittelijä ja nimityksen valmistelija pakotetaan perustelemaan valintansa. Mediassa. Ja julkisesti. Helpoin tapa hoitaa asia on korostaa valitun erinomaisuutta ja väheksyä ja mitätöidä niitä, joita ei valittu. Sinua siis väheksytään ja mitätöidään.

Kuinka paljon päteviä henkilöitä pidättäytyy vaativien tehtävien hakemisesta, koska eivät halua työntää päätään edellä kuvatulle pölkylle?

Onko tämä yhteiskunnan etu? Tulisiko median ja puolueiden hieman rauhoittua?

 

DieterFlemmich

Pöytyäläinen kuntapoliitikko ja vasemmistolainen puolueaktiivi. Eläkkeellä oleva entinen kadettiupseeri. Kaiken ympärillä olevan tarkkailija. Hyvyyttää tai pahoittaa mielensä kaikesta, mikä liikkuu tai pysyy paikallaan.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu