Ohjeet Suomen rajaturvallisuuteen liittyvään poliittiseen huutokisaan
Suomi on erityislaatuinen Euroopan unionin ja puolustusliitto Naton jäsen. Emme ole ainoa jäsenmaa, jolla on EU:n ulkorajaa, mutta Suomella on EU-jäsenistä pisin ulkoraja. Emme ole ainoa Nato-maa, jolla on yhteinen raja laitonta hyökkäyssotaa käyvän ja sotarikoksia tekevän Venäjän kanssa, mutta se raja on yli 1 300 kilometriä pitkä.
Venäjän häikäilemättömyys ja ihmisoikeuksista piittaamattomuus ei ole enää kenellekään uutinen. Venäjä jatkaa hyökkäystään itsenäiseen eurooppalaiseen maahan ja jatkaa viattomien ihmisten murhaamista Ukrainassa. Sotarikokset, joihin Venäjä on syyllistynyt, ovat ihmiskunnan historian pimeimpiä. Ne tuomitaan selväsanaisesti ja ilman sivulauseita, aivan kuten pitääkin. Venäjän aggressiivisuus ei rajoitu pelkästään Ukrainaan. Viime päivinä myös Suomen rajalla on ollut Venäjän hybriditoimintaa, johon hallitus ja viranomaiset ovat reagoineet.
Kaikesta edellä mainitusta vallitsee Suomessa erittäin laaja yhteisymmärrys. Suomalaisesta poliittisesta keskustelusta on onneksi ja vihdoinkin kadonnut lähes tyystin suomettumisen ja jälkisuomettumisen olennainen osa: loputon Venäjän ymmärtäminen ja viimeisenä hätävarana whataboutismi.
Vuonna 2022 silloinen ulkopoliittinen johto, koko hallitus ja oppositio olivat hereillä ja toimivat. Tilannekuva oli sama ja Suomen turvallisuuden maksimoimisesta vallitsi yhteisymmärrys. Samalla tavalla on myös 2023, kun on uusi hallitus ja uusi oppositio. Viime hallituskaudella olin pääministereiden erityisavustaja, nyt olen oppositiopuolueen poliitikko. Kun tilanne rajalla nousi viime viikolla esiin, twiittasin: ”Hallituksella on kova paikka rajan kanssa. Onnistumista toivon.” Mitä muuta voisikaan toivoa, kun kyse on rajoista eli siis Suomen turvallisuuteen liittävästä asiasta? Moni muu sanoi samaa.
Siksi onkin ollut hämmentävää seurata sittemmin alkanutta poliittista huutokilpailua itärajan tilanteen kohdalla. Jopa hallituspuolueista on huudettu kurkku suorana erilaisia vaatimuksia siitä, mitä pitää tehdä nyt heti. Tämä siitä huolimatta, että Suomen hallitus toimii aivan varmasti koko ajan.
Koska Suomen turvallisuus ja poliittinen huutokisa on surkein mahdollinen kombo, päätin tehdä helposti ymmärrettävän ohjeistuksen ja listata, mikä on paras tapa käydä huutokilpailua Suomen turvallisuuteen liittyen.
1) Kyse on Suomen turvallisuudesta, ei sinun näkyvyydestäsi.
2) Mieti, mikä on se poliittinen irtopiste, jota yrität saada.
3) Muista, että sinulla ei ole tietoa siitä, mitä kaikkea on jo tehty.
4) Ihanko oikeasti vielä mietit tähän huutokilpailuun osallistumista? Älä.
5) Jos huutokilpailu houkuttelee vieläkin, lue uudestaan kohdat 1–4.
”1) Kyse on Suomen turvallisuudesta, ei sinun näkyvyydestäsi.
2) Mieti, mikä on se poliittinen irtopiste, jota yrität saada.
3) Muista, että sinulla ei ole tietoa siitä, mitä kaikkea on jo tehty.
4) Ihanko oikeasti vielä mietit tähän huutokilpailuun osallistumista? Älä.”
Olet auttamattomasti myöhässä, Pekka Haavisto on päässyt vauhtiin:
Pekka Haavisto Pietarsaaressa: Koko itäraja rauhoitettava ja pyrittävä neuvotteluratkaisuun
Ti 21.11.2023 klo 16:15
Valitsijayhdistyksen presidenttiehdokas Pekka Haavisto (vihr) moitti tiistaiaamuna Ilta-Sanomissa hallitusta liiasta optimismista, kun se on sulkenut vain osan Venäjän vastaisesta rajasta rajoittaakseen Venäjältä tulevien turvapaikanhakijoiden määrää.
Tiistaina iltapäivällä Pietarsaaressa kampanjansa merkeissä vieraillut entinen ulkoministeri myönsi oikeaksi tulkinnan, että hänen mielestään koko raja olisi pitänyt sulkea jo aiemmin.
https://www.pietarsaarensanomat.fi/artikkeli/pekka-haavisto-pietarsaaressa-koko-itaraja-rauhoitettava-ja-pyrittava-neuvotteluratkaisuun
Ilmoita asiaton viesti
Herra Qvintus on osallistunut näin omalla huudollaan huutokisaan. Hauska kirjoitus.
Ilmoita asiaton viesti
Nyt kun hyvin pieni määrä ihmisiä on tullut Venäjän suunnasta Suomeen niin yhtäkkiä pakolaiset ovatkin iso ongelma, mutta kun 2015/2016 tuli n.35 000 pakolaista Suomeen niin ei ollut mitään kiirettä sulkea esim. Tornion rajaa. Eikä myöskään ollut ketään Perussuomalaista valtakunnan poliitikkoa Torniossa kansalaisten tukena mieltä osoittamassa. Kansalaisten toimintahan sai viranomaiset heräämään siihen mitä silloin Torniossa tapahtui.
Suomi on kymmenillä miljoonilla lähettänyt aseita Ukrainaan joilla on tarkoitus tappaa venäläisiä sotilaita, joten jos tässä on kyse siitä, että Venäjä hieman testaa hyvin pienellä pakolaisjoukolla Suomen rajasysteemejä, niin asiasta ei pitäisi tehdä liian hätäisiä tai aggressiivisia johtopäätöksiä.
Suomen valtiojohto tiesi mihin ryhtyi kun halusi tätä shakkia alkaa pelaamaan, ja onhan pääministeri Orpo jo yhdessä lähetyksessä myöntänytkin Natoon liittymisen lisänneen turvattomuutta. Nyt tarvittaisiin rauhantekijöitä ja hyviä neuvottelijoita, provosointi ja uhoaminen kummastakaan suunnasta ei ole hyvä asia.
Hieman raskasta oli lukea noin yksipuolista tekstiä jossa ei ole tarkoitustaan koko totuutta asioista etsiä, vaan ainoastaan lietsoa lisää riitaa maiden välille. On erittäin huolestuttavaa kun rauhaa ei jotkut tahot halua vaan Ukrainan lihamyllyn halutaan pyörivän viimeiseen ukrainalaiseen saakka. Harvassa on myös ne poliitikot jotka rauhasta puhuvat.
Monien lähteiden mukaan rauha oli tekeillä jo maaliskuussa 2022, mutta vaikutusvaltaiset tahot estivät sen. Ukrainan sodan suurin hyötyjä on ollut USA:n ase- ja öljyteollisuus, toivottavasti poliitikkomme tiedostavat tuon asian.
Miksi Suomi ja Sauli Niinistö ei heti sodan alettua alkanut toimia rauhanvälittäjänä, vaan heti lähdettiin USA:n suuntaan kyläilemään? Oliko tämä Ukrainan sota vain hyvä tekosyy sille, että saatiin Suomi vietyä Natoon? Massiivisen mediakampanjoinnin avulla kansaa aivopestiin Naton kannattajiksi ja kaikki Naton huonot puolet unohdettiin.
Kriittinen keskustelu Natosta puuttui valtamediasta kokonaan ja mainostettiin vain ”puolustusliittoa”. Ulkomailla riippumattomat sotilasasiantuntijat ovat ihmetelleet Suomen ryntäämistä Natoon, kun samaan aikaan valtamedian asiantuntijat kertoivat meille jo yli vuosi sitten, että Venäjältä loppuu aivan kohta ohjukset ja talous romahtaa.
Poliitikoillemme olisi ensiarvoisen tärkeä tutustua mitä kaikkea Ukrainassa tapahtui esim. vuosina 2013/2014, sekä myös tutkia mitä 17.2.2022 tapahtui Donetskin ja Luganskin suunnalla. Venäjän hyökkäys tulee tuomita, mutta ei saa sulkea tosiasioilta silmiä, asioilta joiden takia tilanne meni niin huonoon suuntaan Ukrainassa. Tietoa kyllä löytää jos sitä haluaa etsiä, mutta pienenä vinkkinä että valtamediasta ja Wikipediasta ei sitä kannata etsiä jos koko totuus kiinnostaa.
Suomen ei pitäisi kumarrella EU:n, USA:n eikä Venäjän suuntaan, vaan pyrkiä olemaan itsenäinen. Tuo toki vaatisi sen, jos poliittisesti yrittää asiaan vaikuttaa, että eduskuntaan saadaan joku uskottava globalismin vastainen puolue.
Ilmoita asiaton viesti