Euroon liittyminen oli suuri poliittinen lehmänkauppa!

Jälkeenpäin katsoen Perussuomalaiset näkevät euroon liittymisen huonona päätöksenä. Euroon liittyminen vauhditti Suomea muiden  euromaiden taloudelliselle tasolle, mutta pysäytti kehityksen, kun Suomi oli saavuttanut muiden maiden taloudellisen keskitason.

Eurosta lähteminen saattaa olla jälkeenpäin taloudellisesti hyvin tuhoisaa, mutta kansallisen valuutan säilyttäminen menneisyydessä olisi voinut taata nykyhetkelle paremman taloudellisen tilanteen.  TIlannetta hankaloittaa todella merkittävästi euroalueen nykyinen kehitys.

Perussuomalaisilla on yleinen käsitys siitä, että euroalue tiivistyy taloudelliseksi ja poliittiseksi liittovaltioksi tai hajoaa kokonaan. Maiden välistä riippuvuutta kasvattamalla voidaan siirtää negatiivinen efekti tulevaisuuteen, mutta mitä enemmän sitä siirtää tulevaisuuteen, sitä vaarallisempi se silloin on. Kun maat lisäävät keskenään riippuvuutta ja luovat “vakautta”, nämä ehkäisevät lyhyellä aikavälillä laajamittaisia ongelmia.

Tämä ongelman ehkäisy toimii siten, että köyhemmät maat elävät vauraimpien maiden kustannuksella ja tätä myöten näin kutsutut “reijät budjeteissa” täyttyvät ja tasaantuvat. Esimerkiksi Suomi olisi enemmän vastuussa Kreikan tilanteesta, jos Kreikan ja Suomen keskeinen riippuvuus olisi suurempi ja Kreikka vetäisi Suomea alaspäin ja Suomi korjaisi osan Kreikan ongelmista suomalaisten kustannuksella.

+2
Dmitry Trubnikov
Helsinki

Kirjailija | Somettaja | Sentristi | Demokratian ja äänestysoikeuden kannattaja | Autoritarismia ja korruptiota vastustava liberaali | Patriootti |

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu