Halla-aho kehittää demokratiaa, jättämällä puheenjohtajapaikan

Olen tänään ulkoillut kesäisillä ilmoilla ja sivusilmällä katsellut median ja somettajien reagointia Halla-ahon lähtöön. Olen ollut hyivn yllättynyt siitä, että kaikki ihmettelevät näin suhteettoman suuresti puheenjohtajan lähtöä sellaisessa tilanteessa, kun hänen toinen kausi loppuu. Suomessa kaikki ovat tottuneet perinteisesti vahvoihin ja pitkäaikaisiin johtajiin, joilla on kulttimaine. Suomessa on poikkeuksellista, jos menestynyt puoluejohtaja jättää oman paikkansa ”tästä vain”. Halla-aho kehittää demokratiaa omassa puolueessa näyttäen esimerkkiä muille – tämä on kiitettävää. Kiitettävät ovat myös puheenjohtajan kaksi kautta, joiden aikana hän nosti puolueen kannatusta tuplasti.

Halla-ahon lähdön takana on pitkä ja johdonmukainen pohdinta, jossa pohditaan kaikkia mahdollisia asioita. Pohditaan puoluekokouksen asetelmista hallituksen kokoamiseen asti. Halla-aho esitteli tuumaustunnilla kirjettä, joka tullaan salaamaan kymmeneksi vuodeksi vuoteen 2031 asti ja tässä kirjeessä on pitkä teksti, jossa on ajatuksia nykytilanteesta. Toivottavasti osaamme jo tällä hetkellä omassa mielessä arvioida, mitä paperilla lukee, mutta osa on väistämättä sellaista tietoa, mitä ei ole kenelläkään.

YouTube video aiheesta: https://www.youtube.com/watch?v=SolvkmathMo

 

+3
Dmitry Trubnikov
Helsinki

Kirjailija | Somettaja | Sentristi | Demokratian ja äänestysoikeuden kannattaja | Autoritarismia ja korruptiota vastustava liberaali | Patriootti |

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu