Hallituksen tunnustettava kilpailukyvyn menetys kunnianhimoisen ilmastopolitiikan takia.

Perussuomalaisten tuumaustunnilla 26.4.2021 vaadittiin hallitukselta asian myöntämistä. Perussuomalaiset pitävät kohtuuttomana tilannetta, jossa kilpailukyky laskee tietoisesti, “vihreän siirtymän” nimissä. Käytännönläheisiä esimerkkejä tuhosta tulee lisää koko ajan. Matti Putkosen mielestä Suomen teollisuudelle ei tule minkäänlaista hyötyä siitä, että Suomi on vaikkapa muita EU maita nopeampi hiilineutraali tai vähäpäästöisempi. Hänen mielestä käy päinvastoin ja Suomen kustannuskilpailukyky vain laskee.

Paperitehdas on mennyt alas, mutta hallitus selittelee asiaa paperin kysynnän laskulla. Paperin kysynnän lasku on mielestäni merkittävä tekijä, mutta on myös muita merkittäviä tekijöitä. Esimerkiksi yleisesti se fakta, että meillä ei yrityksille ole luotu edellytyksiä yhdenvertaiseen kustannuskilpailukykyyn suhteessa muihin maihin, joiden kanssa kilpailemme. Tämä kustanniskilpailukyky on ratkaiseva tekijä ja sitä muuttaa hyvin voimakkaasti huonoon suuntaan kunnianhimoinen ilmastopolitiikka. Me emme voi myöskään tarkalleen tietää tässä tapauksessa, mikä vaikutti tehtaan alasajoon tai tietää sitä, että onko tehdas siirtymässä toiseen maahan tulevaisuudessa, sillä nämä tiedot eivät ole täysin julki, kuin asiasta päättäville.

Hallitus on tehnyt myös hyviä asioita Suomalaisen teollisuuden eteen, kuten sähköveron alentaminen tehtaille EU:n minimiin. Tämä on tärkeä toimenpide, sillä Suomessa tehtaat ovat säköintensiivisia.

Seuraa twitter tili: twitter.com/dmitrijtrubnik1

YouTube video aiheesta liitteenä: https://www.youtube.com/watch?v=3YZluLfsClc

+2
Dmitry Trubnikov
Helsinki

Kirjailija ja blogisti. Jari Kilpisen vaalipäällikkö Helsingistä. Seuraa twitter tilini ja ota siellä yhteyttä.

Harrastan pöytätennistä ja juoksemista.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu