Kaikki työperäinen maahanmuutto ei ole toivottua

Perussuomalaiset eivät halua Suomeen kaikkea työperäistäkään maahanmuuttoa. Perussuomalaiset pyrkivät minimoimaan maahanmuutosta aiheutuvat haitat Suomelle. Perussuomalaiset lähtevät työperäisessä maahanmuutosta siitä, että sen tulisi tuottaa yhteiskunnalle tuloja, jotta sitä voitaisiin päästää Suomeen.

Perussuomalaiset ovat halpatyövoimaa vastaan, eivätkä hyväksy sellaista maahanmuuttoa, jossa aiheutuu yhteiskunnalle menoja, tulojen sijaan. Saatavuusharkinnan tarkoituksena on suodattaa halpatyövoima pois, eikä saatavuusharkinta koske korkean tason osaajia tai kohtuullisella tasolla palkattuja ihmisiä. Perussuomalainen saatavuusharkinnan alaraja kulkee noin kolmen tuhannen euron bruttopalkassa. Perussuomalaisten mielestä saatavuusharkintaa ei saa missään tapauksessa poistaa, vaan sitä on päinvästoin tiukennettava, sillä saatavuusharkinnan poistaminen on ovien avaamista ulkomaalaiselle halpatyövoimalle, vaikka tälläkin hetkellä Suomessa on todella paljon sosiaaliturvan varassa eläviä maahanmuuttajia. Löysä saatavuusharkinta aiheuttaa tilanteen, jossa yritys voi rekrytoida halpaa työvoimaa siten, että valtiolle aiheutuu siitä erillisiä menoja.

Nimittäin matalapalkkaisen maahanmuuttajan elämistä on kuitenkin kompensoitava tulonsiirroilla. Perussuomalaiset näkevät myös ongelmallisena mahdolliset kulut, jotka aiheutuvat valtiolle halpatyöläisen perheenjäsenistä, jos nämä eivät ole veronmaksajia. Halpatyövoima ei myöskään ole kovin hyödyllistä, sillä halpatyövoiman sijaan on mahdollista edistää teknologian kehitystä ja harjoittaa robotisaatiota.

+2
Dmitry Trubnikov
Helsinki

Kirjailija | Somettaja | Sentristi | Demokratian ja äänestysoikeuden kannattaja | Autoritarismia ja korruptiota vastustava liberaali | Patriootti |

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu