Kakku täytyy ensin leipoa, ennen kuin voidaan jakaa.

Perussuomalaiset haluavat kuluttaa ja jakaa sen verran, mitä on varaa kuluttaa ja jakaa. Halla-ahon puheenjohtajakautena suurin osa valtion budjetista on omaa rahaa, mutta tilanne on sen verran kriittinen, että ei ole kaukana sellainen tilanne, kun yli puolet valtion budjetista onkin velkarahaa. Kehitys on kestämättömällä tiellä ja siitä on todella vaikea päästä pois. Perussuomalainen linjaus tarjoaa kehityksen purkua pienentämällä kuluja ja kasvattamalla saantoa. Suurin osa kuluista, joista Perussuomalaiset pyrkivät pääsemään irti ovat toissijaisia. Saantoa kasvatetaan ostovoiman, talouskasvun ja talouskasvusta luotujen työpaikkojen avulla, kun taas saantoa pidetään edellisellä tasolla, jos ei menoja lisätä enempää.

Perussuomalaiset näkevät Suomen julkisen sektorin tavattoman suureksi. Perussuomalaisten mielestä julkisen sektorin tulisi lähteä laihdutuskuurille ja laihtua EU-jäsenmaiden keskitasolle sen sijaan, että se olisi jäsenmaiden kesken korkeimmalla tasolla. Tilanne on kestämätön, jos julkinen sektori paisuu velkaantuneessa maassa, nykyisestä koosta entistä suuremmaksi. Onko tällaisessa paisumisessa mitään rajaa? Tästä ovat Perussuomalaiset suuresti huolissaan. Vasemmistolaisessa talouspolitiikassa julkista sektoria kasvatetaan ja uskotaan julkisen sektorin kasvattamisen vahvistavan julkista taloutta tai jokaisen julkisen sektorin työpaikan vahvistavan julkista taloutta.

+1
Dmitry Trubnikov
Helsinki

Kirjailija | Somettaja | Sentristi | Demokratian ja äänestysoikeuden kannattaja | Autoritarismia ja korruptiota vastustava liberaali | Patriootti |

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu