Kansalaisuuden saamiskriteereitä kiristettävä

Perussuomalaiset haluavat kiristää Suomen kansalaisuuden saamiskriteereitä, jotta mahdollisimman vähän ulkomaalaisia jäisi asumaan Suomeen. Kansalaisuuden saanti on kuin ikuinen oleskelulupa, eikä se pakota työntekoon tai muuhun hyödylliseen toimintaan. Suomella on ollut Länsi-Euroopassa kenties löysintä kansalaisuuspolitiikkaa. Suomessa on harjoitettu sellaista politiikkaa, jonka seurauksena liian moni saa Suomen kansalaisuuden liian alhaisilla vaatimuksilla.

Sellaisen politiikan lähtökohtana on ollut pyrkimys edistää ulkomaalaisten kotoutumista Suomessa, jakamalla heille passeja. Perussuomalaiset näkevät paremmaksi tavaksi jakaa kansalaisuuksia kireimmillä kriteereillä, antamalla kansalaisuuden vasta onnistuneen kotoutumisprosessin jälkeen. Perussuomalaiset haluavat nostaa asumisaikavaatimusta viidestä vuodesta 8-10 vuoteen. Asumisaikavaatimusta oli laskettu vuonna 2011. Perussuomalaiset haluavat nykyisestä kehityksestä eroavaa  politiikkaa.

Perussuomalaiset haluavat jakaa passeja sellaisille ihmisille, jotka ovat valmiita ottamaan sen. Esimerkiksi ihminen, joka ei osaa puhua riittävän hyvin suomea tai ei ole kotoutunut tarpeeksi hyvin, ei ansaitse Suomen kansalaisuutta. Perussuomalaiset haluavatkin nostaa kansalaisuuden saantiin edellytettyä kielitaitovaatimusta. Tällä hetkellä kielitaitovaatimuksen taso on “tyydyttävä”, mutta Perussuomalaiset haluavat nostaa vaatimusta tasolle “hyvä”. Perussuomalaisten tavoite edistää korkeampaa suomen kielen osaamista kansalaisuuden piirissä olevilta.

+7
Dmitry Trubnikov
Helsinki

Kirjailija | Somettaja | Sentristi | Demokratian ja äänestysoikeuden kannattaja | Autoritarismia ja korruptiota vastustava liberaali | Patriootti |

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu