Kirje sisäministerille liittyen kansan ryhmää vastaan kiihottamiseen

Minä olen tavallisena kansalaisena huolissani Suomen sananvapaustilanteesta. Minä nimittäin käytän sosiaalista mediaa todella paljon ja olen kuullut muilta negatiivista palutetta Suomen sananvapauskehittymisestä. Käytännössä kyse on siitä, että erimielisiä vainotaan. Esimerkiksi Perussuomalaisten ja Kristillisdemokraattien johtohamoja on vainottu ja asetettu rikosvastuuseen puheista/nettikijoituksista.
On hyväksi käytetty 10 pykälää rikoslain 11 luvusta, joka on kirjoitettu hyvin tulkinnanvaraisesti. Tämä pykälä antaa hyvin laajamittaisen mahdollisuuden joustaa sen käyttömahdollisuuksissa. Esimerkiksi pykälää voi soveltaa suureen osaan maahanmuuttoon kohdistuvasta kritiikistä, sillä puhutessa maahanmuutosta puhutaan yleensä maahanmuuttajista eli ihmisistä, joilla on tietty etninen tausta.
Pykälää ei sovelleta tarkoituksenmukaisesti, sillä rikoslain 11 luvussa käsitellään hyvin törkeitä ja selvästi eri mittakaavan rikoksia. Pykälän osuus, jota käytetään vääränlaisella tavalla tulisi kumota ja siksi olen kirjoittamassa tätä viestiä sisäministeri Ohisalolle ja hänen avustajalle. Uskon päättäjien ymmärtävän tämän epäkohdan ja puuttuvan siihen hallituskauden aikana. Kiitokset etukäteen ja hyvää syksyn jatkoa!
Tulisi muuttaa rikoslain 11 luvun 10 pykälä esimerkin mukaiseksi:
10 §
Kiihottaminen kansanryhmää vastaan
Joka asettaa yleisön saataville tai muutoin yleisön keskuuteen levittää tai pitää yleisön saatavilla viestin, jossa uhataan rikoksen tekemisellä jotakin ryhmää rodun, ihonvärin, syntyperän, kansallisen tai etnisen alkuperän, uskonnon tai vakaumuksen, seksuaalisen suuntautumisen tai vammaisuuden perusteella taikka niihin rinnastettavalla muulla perusteella, tai yllytetään toista tällaisen rikoksen tekemiseen, on tuomittava kiihottamisesta kansanryhmää vastaan sakkoon tai vankeuteen enintään kahdeksi vuodeksi.
Dmitry Trubnikov 20.08.2021
 
Dmitry Trubnikov on myös kirjoittanut omat poliittiset ohjelmat vuodelle 2021. Näistä poliittisista ohjelmista löytyy runsaasti periaatteita ja toimenpide-ehdotuksia sananvapaus-teeman suhteen. Tämä viesti on kirjoitettu toteuttaakseen poliittisten ohjelmien sisältöä.
+2
Dmitry Trubnikov
Helsinki

Kirjailija | Somettaja | Sentristi | Demokratian ja äänestysoikeuden kannattaja | Autoritarismia ja korruptiota vastustava liberaali | Patriootti |

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu