Kokoomuslaisten Nato populismi on typerää

Kokoomuslaiset ja Nato populismi

Itsekin olen osittain Naton puolella ja Atte Kalevan linjoilla Nato kysymyksessä, mutta on tullut massiivisesti sosiaalisen median alustoilla älykkäiltä aikuisilta, kokoomuslaisilta vaikuttajilta typerimpiä julistautumisia ja kannanottoja… Nämä kannanotot liittyvät Venäjän federaation toimintaan Krimissä. Venäjän johto on siirtämässä joukkojen painopistettä Ukrainan uusille rajoille. Venäjän federaation johto provosoi läntistä yhteisöä, etenkin ukrainalaisia asukkaita omalla liikehdinnällään. Tarkoituksena on todennäköisesti säikäyttää Bideniä ja läntistä yhteisöä kostonhaluisesti, viemällä kärsivän Venäjän kansan katseen pois paikallisista ongelmista. Asia voi olla jopa näin yksinkertainen. Asia voi olla myös niin, että Venäjän federaatio suunnittelee itsensä laajentamista Krimistä pohjoiseen tai suunnittelee donetskilaisten ryhmittymien tukemista tulevaisuudessa. Suomalainen soturi Donetskissa ja “koronarealisti” Janut Putkonen kertoo odottaneensa vuosikausia sotilaallista apua federaatiolta: https://www.youtube.com/watch?v=XzhmsmgknzU&t=5223s . Myös Venäjän Liberaalidemokraattisen puolueen puheenjohtaja Zhirinovskiy on uhannut valloittaa monia ukrainalaisia kaupunkeja, kehottanut kiovalaisten evakuoitua ja pudottaa Boeing lentokoneita lisää. Zhirinovskiy puhuu sitä, mitä Putin ajattelee, näin on ollut yleensä ja näin on todennäköisesti nyttenkin.

Millaisen johtopäätöksen tekee kokoomuslainen?

Kokoomuslaiset alkavat kertomaan, että “Suomen on äkkiä liityttävä Natoon!”. Jotkut heittävät sellaista vitsiä, että haluaisivat jopa tänään liittyä yhteisöön tai kävellä sinne sisään tai tulla sen jäseneksi. He todennäköisesti vetoavat Naton:n artiklaan, jossa jokainen jäsenmaa puolustaa toista jäsenmaata, jos tämän päälle hyökätään. Eli jos Venäjän federaatio hyökkäisi ystävämaa Suomeen, tulisi Nato kuulema puolustamaan Suomea Venäjän federaation puolustusvoimilta.

On ensinnäkin hyvin epärealistista, että Venäjän federaatio haluaisi hyökätä Suomeen – kokoomuslaiset viljelevät erikoisia mieli- ja uhkakuvia suomalaisille. Mutta on vielä epätodennäköisempää, että lännessä asuvat kävisivät veristä sotaa venäläisiä vastaan EU:n alueella!

Minulla on huolestuttava kertomus asiaan liittyen:
Kun Ukrainan väliaikainen presidentti 2014-2014, jonka valta-aikana kaapattiin laittomasti Krimi, vieraili Naton kenraalien luona, hän kysyi heiltä Baltian maiden mahdollisesta puolustamisesta Venäjän hyökätessä – ovathan nämä tavallaan Natonkin jäsenmaita? Hänelle ei muuta sanottu, kun naurettiin hänet pystyyn siellä kokouksessa. Ei Naton idea olekaan aloittaa massiivista sotaa omalla alueella, eikä se siihen kykene, vaan tarkoituksena on optimoida sotilaallista yhteistyötä maiden välillä vaikkapa kansainvälisissä operaatioissa. Se mitä lukee paperilla, se vaan lukee paperilla. Kun Ukraina luovutti Venäjälle ydinaseet se sai vastineeksi sopimuksen, jossa USA, UK ja Venäjä takasivat Ukrainalle täyden suvereniteetin ja koskemattomuuden ydinaseiden luovutettua, vaikka se piti taata siitäkin huolimatta. Sopimus allekirjoitettiin ja Ukrainan alueita alettiin riistämään 2014. Eikä ketään kiinnosta, kaikki ajavat omaa etuaan. Sopimus oli hyvin tulkinnanvarainen, eikä ketään tarvinnut puolustaa. Samalla tavalla kävisi Naton kanssa. Kerron vielä enemmän: Kun Ukrainan väliäikainen presidentti Turtshynov yritti saada apua ja neuvoa muilta mailta, hänelle kertoi Merkel Saksasta, että Krimiä ei saisi puolustaa, sillä se suututtaisi Venäjän federaatiota.

Voimme olla tämän tiedon jälkeen täysin vakuuttuneita, että Suomenkin kohdalla tulisi ongelmia. Voimme olla vakuuttuneita siitä, että ei ole mitään “Eurooppalaista solidaarisuutta”, kuin mielikuvitusmaailmassa. He ovat kaikki samalaisia tunareita ulkomailla, eikä heitä kiinnosta, kuin oman edun ajaminen. Siksi omat rajat, siksi oma valtio, siksi riippumattomuus ja järki.

Kokoomuslaisten, etenkin Kokoomusnuorten utopia ja mielikuvitusmaailma jättäisivät Suomen yksin vaaraan. Kukaan paitsi me itse, ei tule ikinä auttamaan meitä. Natossakaan ei ole kyse tästä, vaan Natossa on kyse aivan toisista kysymyksistä, joista voimme puhua joskus myöhemmin.

Tilaa YouTube kanava Dmitry Trubnikov: youtube.com/DmitryTrubnikovYT
Seuraa Twitter tilini Dmitry Trubnikov: twitter.com/DmitrijTrubnik1

+1
Dmitry Trubnikov
Helsinki

Kirjailija ja blogisti. Jari Kilpisen vaalipäällikkö Helsingistä. Seuraa twitter tilini ja ota siellä yhteyttä.

Harrastan pöytätennistä ja juoksemista.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu