Kokoomusnuoret taas pettämässä emopuoluetta. ”Polttoaineeveroja ei saa alentaa”…

Tänään oli hyvin yllättynyt kahdesta asiasta. Ensimmäinen: kansalaisaloite koskien polttoaineen veroalennusta oli kerännyt jo 70k allekirjoitusta! Toinen: Tere Sammallahti, Arttu Rintanen ja Matias Pajula (kok.) vastustivat autoilijoita pelastavaa kansalaisaloitetta polttoaineiden hinnan alentamisesta. Olen todella hyvin ihmeissään, sillä Kokoomus ja jopa liittovaltiota ja haitallista maahanmuuttoa kannattava Kokoomusnuoret ovat aina olleet autoilijan asialla ja puhuneet autoilijoiden kurituksesta. Nyt kun olemme täsmätoimissa ja konkreettisessa päätöksenteossa, osa kokoomuslaisista uskaltaa vastustaa kyseistä autoilijoiden pelastamista, vaikka Kokoomus on oppisitiosta! Osa kokoomuslaisista pyrkii keräämään poliittisia pisteitä sellaisissa olosuhteissa, että ei tee oppositiossa mitään hyödyllistä, kritisoimalla Perussuomalaisia, jotka jatkuvasti tekevät jotakin. Minun mielestä jos itse et pysty tekemään, älä valita että muu tekee sen puolestasi. Tällä hetkellä osa kokoomuslaisista toimii valitettavasti sillä tavalla.

Tere Sammallahti teki YouTube videon, jossa kritisoi Perussuomalaisen nuorison laatimaa polttoaineveron alennusta koskevaa kansalaisaloitetta. Hän kertoo, että kyseessä on vaalipopulismi, joka on verrattavissa Rinteen vappusataseen, eikä kenenkään tulisi sortua siihen. Tere kertoo siitä, että veora alennettaessa tulisi arvioida kansantaloudelliset vaikutukset, sekä päättää sen, mistä leikkaa jos veroja lähtee laskemaan. Video on hyvin herättävä ja saa katsojan pohtimaan, miten tällaisen voi toteuttaa ja miksi juuri ilmastolle haitalliseen polttoaineen hintaa pitää laskea, eikä vaikkapa työn veortusta? Kokoomus ajaa työn veortuksen alentamista, mutta samalla haluaa nostaa kulutusveroja. Kokoomus nostaa kulutusveroja, sillä ei keksi muutakaan kohdetta, vaikka sellainen suurikin on olemassa. Se suuri leikkauskohde on kehitysapu, kiintiöpakolaisjärjestelmä, sekä haitallinen maahanmuutto kokonaisuutena ja siihen liittyvät ideologiset hankkeet, kuten monikulttuurisuuden propagandan ylläpito kouluissa jne. Perussuomalaisen nuorison puheenjohtaja Miko Bergbom teki vastausvideon Tere Sammallahen kritiikille, jossa vastasi hyvin kriitiikkiin.

Tere esitti 1,8mrd tarvetta saada lisärahaa polttoaineen veron alentamista varten, mutta todellisuudessa se ei ole 1,8mrd, sillä köyhä kuluttaa kaupassa paljon enemmän, kun hänelle jää ylimääräistä rahaa taskuun ja tätä myöten budjetti täyttyy kansantalouden kiertokulun myötä.

Tere vaatii asiantuntemusta, sekä laajamittaisia arvioita veorn alentamiseen ja vaati selityksiä, mistä saa rahaa veron alentamiseen. Hallitus antoi kunnille 1mrd lisärahaa + haitallista maahanmuuttoa, sekä kehitysapua edistetään, näiden taustalla suomalaisia hyödyntävä polttoaineen veroalennus on pikkujuttu, mutta hyödyttävä sellainen. Kokoomusnuoret ajavat liittovaltiota, joka vie lisää rahaa, miksi näissä liittovaltiohankkeissa ei ole sitten käytetty mitään ”arvioita”. Elvytyspakettiin löytyi rahaa ja muihin ideologisiin projekteihin ja oppivelvollisuuden pidentämiseen löytyy rahaa hallitukselta, mutta Perussuomalaiset eivät saa esittää pientä kulua, joka tekee suuren ja positiivisen vaikutuksen. MIKSI? Vaikutus on jopa niin positiivinen, että yritystoiminta menestyy ja köyhillä ihmisillä menee vähemmän rahaa välttämättömään kulutukseen (bensiini, diesel) ja köyhät pääsevät ostamaan itselle muita tärkeitä tavaroita. Minun mielestä loppujen lopuksi, jos hallitus tuhlaa näin paljon rahaa kaikenlaiseen hömppään, voi johonkin hyödyllisempäänkin ehdottaa rahaa sijoittaa, vaikka rahan sijoittaminen tuntuisikin syntiltä ja populismilta.

Bensiinin ja dieselin hinnat koostuvat suurimmalta osin veoroista, eikä nykyisellä hinnalla ole mitään yhteyttä näiden todellisiin hintoihin, vaan hinnoittelulle käytetään tekosyynä ilmastovaikutuksia, kerätäkseen rahaa budjettiin. Polttoaineveroja nostetaan jatkuvasti sen vuoksi, jotta voisi pysyä veora korottavassa indeksaatiorytmissä, on täysin oikeutettua vaatia hinnan palauttamista entiselle tasolle.

Vielä lopuksi video liitteenä ja haluaisin muistuttaa kaikille populistikorttia käyttäville, että väärä mielipide ei populismia ole!

https://www.youtube.com/watch?v=8pMKZv4UsCo

 

+1
Dmitry Trubnikov
Helsinki

Kirjailija ja blogisti. Harrastan pöytätennistä ja juoksemista.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu