Koronajärjestely on ollut hölmöä.

Opposition puolelta on kuultu runsaasti kritiikkiä hallituksen toimenpiteistä koronan suhteen. Haluaisin tässä lyhkäisessä tekstissä kuitenkin vilkaista pikaisesti järjettömyydestä harrastustoiminnan näkökulmasta. Kyllä on poikkeuksellisen typerää touhua ollut! Harrastan pöytätennistä Espoon Tuulimäen hallissa, sekä Ruskeasuon urheiluhallissa. 2020 vuoden alusta, tähän mennessä (Helmikuu 2021), halleja on yritetty pitää kiinni ensimmäisen, sekä toisen aallon aikana. Yli 6kk hallitus määräsi itse rajoitteista, kunnes vastuu siirrettiin kuntien harteille. Pelkkä hallien sulkeminen vain ”aaltojen” aikana oli järjettömän tyhmää. 1. Kaikkia halleja ei voi sulkea, varsinkaan näin pieniä, joissa ihmiset tuntevat toisensa. 2. Koulut ovat olleet auki samanaikaisesti hallien ollessa kiinni.

 

Nyt kun koronasta on tiedetty runsas vuosi, vastuu siirrettiin kuntien vastuulle ja sirkus hallien sulkemisen kanssa alkoi uudestaan. Joka kerta tulee se sama ”aalto” ja toimenpiteet ja joka kerta ne muuttuvat ja muuttuvat. Stabiilisuus on ollut aivan pohjassa. Ensimmäistä kertaa hallit olivat vain kiinni muutaman kuukauden, jonka jälkeen ne avattiin pitämällä harrastustoimintaa hiukan poikkeuksellisena. Toisen aallon aikana, toisen kerran halleja pidetään jonkin ajan auki, sitten kiinni ja sitten maskipakolla. Silloin oltiin koronasta jo melkein vuosi kuultu ja ensimmäistä kertaa keksittiin maskipakko. Haluaisin myös muistuttaa, että 2020 alkuvuodesta kiellettiin pukuhuoneiden käyttö, mutta vuoden lopussa asiasta ei enää edes muistettu.

 

Nyt tästä hetkestä lähtien hallit ovat olleet kiinni reilut 3kk+ ja Helsingin kaupunki, sekä Espoo määräsivät harrastustoiminnan vapaaksi. Onko se oikeasti vapaata? Ei se meillä ole. Halliin ei päästetä ketään yli 20-vuotiasta, sekä alle 20-vuotiaat vain tiukasti vartian ovenavauksella valmennetun treenin ajaksi. Tässä tilassa ollaan tiedetty koronasta jo reilu yli vuosi ja sirkus vain muuttuu ja typertyy. Olisi myös huomioitava, että Suomessa rokotetaan jo yli kuukausi, kuitenkin järjestely on poikkeuksellisen erikoista.

 

Onko tässä teidän mielestä mitään järjen tolkkua? Minulla ainakin syntyy ahdistus miettiessäni tätä typeryyttä. Ja tältä näyttää Suomalainen yhteistyö, jonka tehtävänä on vain vuoden aikana keksiä yksinkertainen keino.

Dmitry Trubnikov
Kokoomus Helsinki

Olen Helsingin Kokoomuksen, Helsingin Kansallisseuran rivijäsen, joka toimii Atte Kalevan ja Seida Sohrabin vaalitiimissä! Harrastan pöytätennistä ja juoksemista. Olisi todella kiva jos ottaisit seurantaan Twitterin ja Youtuben. Näillä alustoilla on runsaasti sisältöä päivittäin. Jos haluat ottaa yhteyttä, niin voit laittaa Facebook messengerissä viestin, johon vastaan todella pikaisesti.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu