Kuinka vahvistaa kotitalouksia?

Perussuomalaiset haluavat olla kotitalousystävällinen puolue. Puolueen tavoitteena on kannustaa kotitalouksia säästämiseen, sekä sijoittamiseen, vaurastuttaakseen kotitalouksia ja Suomea kokonaisuudessaan. Yksi ratkaisu, mitä puolue tarjoaa on sijoitussäästötilin käyttöönotto. Tällainen keino auttaa varallisuuden keräämisessä, sekä sen kasvattamisessa. Perussuomalaiset haluavat valtion mahdollistavan ja edesauttavan kotitalouksia tekemään heille tärkeitä asioita, sillä puolue näkee kotitalouksien hyödyn valtion ja koko Suomen hyötynä.

Perussuomalaista puoluetta ärsyttää valtavasti kotitalouksien menetetty potentiaali vaurastua, sillä suuri osa säästöistä ovat nollakorkoisina pankkitileillä. Perussuomalaiset haluavat laittaa rahan kiertoon oman sijoitusehdotuksensa kanssa. Perussuomalaiset näkevät nykyisen veromallin kohtuullisen hyvänä sijoituksia varten, eivätkä aijo kasvattaa sijoituksen houkuttelevuutta tekemällä sijoittamisesta erilaista, vaan kannustamalla sijoittamiseen sen suosion kasvattamisella. Perussuomalaiset siis tarjoavat työkalun, joka helpottaa sijoittamisen tekemistä, antaa ihmisille tiedon sijoittamisesta, sekä laskee kynnystä sijoittaa, mutta ei muuta sijoittamisen peruskäytäntöjä. Sijoittamista voisi helpottaa entisestään, jos vaikkapa pääomatuloverotusta laskettaisiin tai se poistettaisiin kokonaan. Tämä olisi oikeistolainen ratkaisu, jota Perussuomalaisilla ei ole, sillä Perussuomalaiset ovat sentrsitinen puolue, joka tarjoaa sentristisiä ratkaisuja. Tässä tapauksessa painopiste olisi siirtynyt sijoittajien rahastuksesta verotuksen keinoin sijoittajien hyödyttämiseen ja ostovoiman kasvattamiseen sijoittajien kesken. Tällainen verotuksen huomattava keventäminen tai verotuksen poistaminen olisi suora merkki siitä, että Suomi on sijoittajien uusi veroparatiisi. Veroparatiisin luominen Suomeen edesauttaa perussuomalaista tavoitetta kotitalousongelman suhteen, mutta se on äärimmäinen, sekä hyvin riskillinen ratkaisu. On kuitenkin hyvä huomata, että perussuomalaisten tavoitteiden saavuttamiseen on monenlaisia polkuja, joilla on monenlaisia vaikutteita. Tässä yritin kuvitella alternatiivisia vaihtoehtoja perussuomalaisille ratkaisuehdotuksille.

0
Dmitry Trubnikov
Helsinki

Kirjailija | Somettaja | Sentristi | Demokratian ja äänestysoikeuden kannattaja | Autoritarismia ja korruptiota vastustava liberaali | Patriootti |

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu