Laitavasemmisto koettelee vastuuttomuuden rajaa velkapolitiikassa.

Vasemmisto tekee velkapolitiikassa toimia pelkästään sen eteen, ettei tulevassa velanotossa nousisi velkakorko ja että kustannukset eivät nousisivat pelkän velkaantumisen takia. Kun korot nousevat, niin velkaa saa vähemmän ja leikkauksia vaaditaan. Tälle linjalle ei vasemmisto halua mennä, mutta se todellisuudessa voikin joutua sellaiseen tilanteeseen.

Perussuomalaisessa talouspolitiikassa ei keskitytä pelkästään kakun eli jaettavan kasvattamiseen ja tyhjään leikkaamiseen, vaan menojen priorisointiin, juustohöyläleikkauksiin ja palkansaajien sivukulujen vähennyksiin. Lyhyesti sanottuna Perussuomalaiset leikkaavat maltillisesti kaikista välttämättömistä menoista, rajusti toissijaisista menoista ja sijoittavat säästetyt rahat veronkorotusten pienentymiseen. Tämä on perussuomalainen visio talouden kasvattamisesta ja ihmisten palvelemisesta.

Tällainen talouslinja on muihin puolueisiin keskimäärin verrattuna oikeistolainen, mutta nykyiseen taloustilanteeseen suhteutettuna se on ajankohtainen ja melko tavallinen, eli sentristinen. Perussuomalaiset uskaltavat priorisoida ja leikata armottomasti toissijaisista kohteista, löydettyään sellaiset, sillä Perussuomalaisia puolueena ei sido mikään taho, minkäänlaiseen tiettyyn toimintaan tai poliittiseen käyttäytymiseen. Perussuomalaisissa hallitsee jäsenistö, jonka toiveiden pohjalta johto toimeenpanee puolueen politiikkaa vastuullisissa päätöstilanteissa. Perussuomalaiset leikkaavat kaikesat toissijaisesta, joka ei edistä Perussuomalaisia tavoitteita, kuten talouden kasvua, turvallisuuden ylläpitoa ja peruspalveluiden ylläpitoa.

+1
Dmitry Trubnikov
Helsinki

Kirjailija | Somettaja | Sentristi | Demokratian ja äänestysoikeuden kannattaja | Autoritarismia ja korruptiota vastustava liberaali | Patriootti |

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu