Laitavasemmisto radikalisoituu: Vasemmisto ajattelee sentristien olevan äärioikeistoa.

Perussuomalainen linja ei ole vasemmistolainen, vaan sentristinen. Sentristinen ja maltillinen linja, jossa kannatetaan kevyttä valtion rakennetta, sekä yksilönvapauksia. Perussuomalainen puolue on huolissaan siitä, että perinteiset vallassa olevat puolueet eivät ole keventäneet julkista sektoria asettamalla sitä laihdutuskuurille, vaan pikemminkin päin vastoin laajentaneet sitä. Perinteisten vasemmistopuolueiden visio onkin laajentaa julkista sektoria entisestään, sillä he eivät näe velkaantumisessa rajaa.

Perinteisen vasemmiston suurena ongelmana menojen lisäyksessä on välinpitämättömyys velkaantuneisuudesta ja sen määrästä, ollaan pikemminkin huolissaan toissijaisella tasolla velkaantumisen kokonaisuudesta, mutta kun velkaantuneisuutta tutkitaan ja pohditaan vasemmiston taholta, niin tuijotetaan velkaantumisen kiihtyvyyttä ja velkaantumisen määrää suhteessa bruttokansantuotteeseen. Perinteiset vasemmistopuolueet hämäävät itseään ja äänestäjiään sivuuttamalla todelliset ongelmat – velkaa ei pohdita varhaisessa vaiheessa, vaan pelkästään viimeisessä ja välttämättömässä vaiheessa. Perinteiset vasemmistopuolueet haluavat antaa kuvan siitä, että velkaa ei tarvitse laskea suhteessa budjettiin, sillä budjetista käytetään rahaa, kuten velkaakin maksetaan, mutta poikkeuksena on vain se, ettei velkaa tarvitse maksaa. Siksi vasemmisto elää velalla ja katsoo pelkästään omia lukujaan.

0
Dmitry Trubnikov
Helsinki

Kirjailija | Somettaja | Sentristi | Demokratian ja äänestysoikeuden kannattaja | Autoritarismia ja korruptiota vastustava liberaali | Patriootti |

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu