Maahanmuuton lieveilmiöt

Haitallinen maahanmuutto aiheuttaa suurten kaupunkien alueiden eriytymistä ja gettoutumista. Perussuomalaisten mielestä on kestämätöntä, jos kaikki turvapaikan saaneet maahanmuuttajat, jotka ovat alkuperäisesti sijoitettu kasvukeskusten ulkopuolelle, alkavat muuttamaankin niihin. Perussuomalaiset eivät halua maksaa maahanmuuttajien tukia, eikä asumista, jos maahanmuuttaja muuttaa pois sieltä, mihin hänet on alkuperäisesti asutettu. Pienet kunnat kärsivät muuttotappiosta, joten on kestämätöntä päästää henkilöitä pahentamaan muuttotappion tilannetta. Perussuomalaiset haluavat pitää koko Suomea asutettuna ja elinkelpoisena. Pieni kunta voi jäädä voitolle, jos maahanmuuttaja muuttaa pois, mutta toisaalta pienessä kunnassa maahanmuuttaja integroituu todennäköisesti paremmin, sillä hänellä ei ole pienessä kunnassa omaa maahanmuuttajayhteisöä ja hänen on yksinkertaisesti kannattavampi elää kunnassa kantaväestön tavalla. Pienessä kunnassa voi olla puute maahanmuuttajan oman kielen opetuksesta, sekä sen käytöstä. Pienessä kunnassa maahanmuuttaja on yksi suomalaisten keskellä, joten hän ei voi alkaa muuttamaan yhteiskuntajärjestystä ja joutuu sopeutumaan suomalaiseen yhteiskuntaan. Jos maahanmuuttaja asuu pääkaupunkiseudulla, hänenen asuttaminen kaavoittamalla siten, että hän on erillään kantaväestön kesken ei auta gettoutumisen torjumiseen. Sekoittavankin asuntopolitiikan olosuhteissa maahanmuuttaja voi viettää iltaa maahanmuuttajayhteisössä ja maan porvarillinen eliitti voi viettää aikaa keskenään. Gettoutuminen kehittyy myös sitä myöten, kun uutta kantaväestöä ei tule asumaan niin sanotuille “maahanmuuttaja-alueille” ja monet muut asukkaat muuttavat sellaisilta alueilta pois haitallisen maahanmuuton myötä. Haitallinen maahanmuutto voi ilmetä myös kotimetelinä tai koulujen oppituntien häiriköinnillä. Perussuomalaiset haluavat sijoittaa sellaiset maahanmuuttajat, joilla ei ole suomalaisia tapoja tai suomen kielen osaamista omiin luokkiinsa omaa integraatiota varten. Routsissa on varoittava esimerkki koulushoppailusta, syynä oli maahanmuuttajavaltaiset koululuokat ja koulurauhattomuus. Suomessa samalainen ilmiö alkaa toistumaan ja oppilaiden vanhemmat alkavat “koulushoppailemaan” eli etsimään lapselle moenesta vaihtoehdosta turvallisinta ja oppimiskelpoisinta koulua.

Perussuomalaiset haluavat yhteiskuntaan vaikuttavana liikkeenä murtaa sellaisen ajattelutavan, jossa maahanmuuttajalähiöistä poismuuttajia paheksutaan. Perussuomalaiset toteavat tällaisten lähiöiden jatkuvaa houkuttelevuuden laskua, eivätkä halua korjata ongelmaa muuttamalla ihmisten suhtautumista olemassaolevaan ongelmaan väkisin, käyttämällä autoritäärisiä, sekä ideologisia keinoja, vaan Perussuomalaiset haluavat korjata ongelman puuttumalla itse ongelmaan ja sen juurisyyhyn, jotta ihminen tulisi itsenäisesti tyytyväiseksi ilman ulkoista painostusta. 

+3
Dmitry Trubnikov
Helsinki

Kirjailija | Somettaja | Sentristi | Demokratian ja äänestysoikeuden kannattaja | Autoritarismia ja korruptiota vastustava liberaali | Patriootti |

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu