Maahanmuuttajien perheenyhdistämistä on kiristettävä

Perussuomalaiset haluavat kiristää perheenyhdistämistä, sillä perheenyhdistäminen on valtava humanitaarisen maahantulon väylä. Perussuomalaiset ovat huolissaan perhesiteiden perusteella myönnettyjen turvapaikkojen määrän nopeasta kasvusta, nimittäin vuosien 2006 ja 2017 välillä määrä tuplaantui. Perussuomalaiset haluavat pysäyttää nykyisten vallanpitäjien harjoittaman politiikan, jossa perheenyhdistämisetä helpotetaan ja tehdään sitä houkuttelevammaksi. Suomi on helpottamassa alaikäisenä turvapaikkaa saaneen henkilön perheenyhdistämistä. Monia muitakin tehtyjä kiristyksiä ollaan helpottamassa tai kiertämässä, kun akuutin uhan ei koeta olevan merkittävä. Perussuomalaiset haluavat vaatia muiden pohjoismaiden tapaan vaatia perheenyhdistämisessä riittävää toimeentuloa, sekä Norjan ja Tanskan mallin mukaisesti asettaa kaikkien ulkomaalaisten perheenyhdistämisen ehdoksi vähintään kahden vuoden asumisaika. Perussuomalaiset näkevät ongelmallisena sen, että ei ole riittävää toimeentulovaatimusta siksi, että moni Suomen kansalainen, joka jättää perheenyhdistämishakemuksen on taustaltaan ulkomaalainen. Perussuomalaiset haluavat pysäyttää ulkomaalaisten muodostamaa loputonta perheenyhdistämisketjua.

Perussuomalaiset haluavat Saksan ja Alankomaiden mallin mukaisesti vaatia yhdistettävältä puolisolta oman maan kielen taitoa eli suomen kielen taitoa. Perussuomalaiset haluavat myös ottaa käyttöön 21 vuoden minimi-ikärajan perheenyhdistämisessä, mikä on käytössä Alankomaissa ja Itävallassa. Perussuomalaisten mielestä voisi myös vaatia perheenkokoajalta riittävän kokoisen asunnon osoittamista siten, että asunnon hankkiminen ei olisi kunnan vastuulla. Kaikki Perussuomalaisten tavoitteet liittyen perheenyhdistämiseen hankaloittavat perheenyhdistämistä, sekä hankaloittavat uusien ihmisten pääsyä maahan.

 

+5
Dmitry Trubnikov
Helsinki

Kirjailija | Somettaja | Sentristi | Demokratian ja äänestysoikeuden kannattaja | Autoritarismia ja korruptiota vastustava liberaali | Patriootti |

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu