Miten minusta, hyvästä ihmisestä tuli paha populisti?

Minusta on puhuttu paljon selkäni takana. On puhuttu myös julkisesti selkäni takana, mutta anonyymisti. Miten voi puhua julkisesti, sekä samaan aikaa anonyymisti selän takana? Se onnistuu siten, että lataa jodelin ja katsoo puhutaanko sinusta. @kokoomusnuoret kanavalla minusta on paljon puhuttu. Hyvin paljon huomiota on erityisesti herättänyt minun yhteistyö perussuomalaisten kanssa. No tottakai, miten vihreäksi oletettu kokoomuslainen voi tehdä yhteistyötä persupopulistien ja rasistien kanssa?

Kirjoitan tätä tekstiä sen takia, että siellä oli joukossa yksi mielenkiintoinen kommentti, liittyen siihen, miten olen poliittisen mielipiteen perusteella muttunut hirveästi ihmisenä pahempaan suuntaan. Anonyymissä kommentissa hän kertoi että on tuntenut minut jo kymmenen vuotta ja olen ollut kiva ihminen, mutta nykyään olenkin vain esimerkki siitä, mitä populismi tekee ihmisille.

NYT olemme todella kiinnostavassa kohteessa ja asian ytimessä! Olemme havainneet sen, miten vasemmistolaiset ja cancel-kulttuuria noudattavat tahot ajattelevat ihmisistä, jotka ovat muuttaneet mielipidettään sellaiseksi, joka ei vastaa heidän omaa mielipidettään. Voimme havaita, että tässä pyritään yhdistämään ihminen mielipiteeseen siten, että huono ihminen on se jolla on huono mielipide. Esimerkiksi elämänsä luuseri tai syrjäytynyt saattaa vihansa takia kannattaa ”perussuomalaisten rasistisia arvoja”, joita normaali ihminen tavallisessa elämäntilanteessa ei ikinä kannattaisi. Tämä on sellaisen ajattelun lähtökohta – näin ainakin minä ymmärrän.

Mistä tämä johtuu??

Asia johtuu yksinkertaisesta joukkopaineesta ja joukkopaineen radikalisoitumisesta – joukkopaine uppoaa ääripäähän, jonka jälkeen maltilliset (nämä eivät ole liikkuneet poliittisella kentällä minnekkään) ovat heidän, eli joukkopaineen näkökulmasta radikaaleja, vaikka todellisuudessa radikaaleja ovatkin joukkopaineen mukana menevät, vaikka eivät huomaisivatkaan asiaa. Maltilliset ihmiset ovat sellaisia, jotka ajattelevat itsenäisesti, eivätkä osallistu joukkopaineen peleihin. Itsenäiset lähtevät omista lähtökohdista ja tulevat useasti syrjityksi niiltä tahoilta, jotka ovat fanaattisesti eri mieltä, eli kaikilta, ketkä ovat joukkopaineen sisällä. Tässä kyseisessä Kokoomusnuoret-kanava kommentissa on vedottu siihen, että olen ollut ennen kiva ihminen ja nykyään poliittinen uhri. Ongelma on siinä, että enne ei olla avattu ”poliittisia arvokortteja”, joten joukkopaine on hyväksynyt ennen. Nyt kun kortit avaa joukkopaine ymmärtää asian siten, että tämä ihminen on menetetty, sillä hän on ”valtavirran” kanssa eri mieltä. Jos minä alan vaikkapa tutkimaan politiikkaa ja kyseenalaistamaan joukkopaineen edustamia arvoja, tulee joukkopaine uskomaan minun radikalisaatioon.

On paljon asioita, mitä joukkopaine ja ihmiset tekevät ja on kaikenmaailman tekijöitä kaikkeen. Tässä blogissa yritin vähän avata ajatuksiani joukkopaineeseen osallistuvien ajatusmaailmasta ja miten oletan heidän ajattelevan. Vielä lisää kertomusta liitteenä videossa blogiin: https://www.youtube.com/watch?v=X5l5DkBrp4w

 

+4
Dmitry Trubnikov
Helsinki

Kirjailija ja blogisti. Harrastan pöytätennistä ja juoksemista.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu