Miten Perussuomalaiset eroaisivat eurosta?

1) Nopea ja salainen ero. Tällainen menetelmä on hyvä, sillä nopea ja salainen ero ei luo uusia esteitä, sillä mahdolliset esteiden luojat eivät tietäisi erosta. Salainen ja nopea ero takaisi myös mahdollisimman suuren vakauden markkinoilla, sillä kukaan ei tietäisi asiasta. Esimerkiksi tällä menetelmällä harva siirtäisi pankkitalletuksensa pois maasta tai myisi finanssisijoituksensa pois. Salaisessa vaihtoehdossa Perussuomalaiset asettaisivat hetkellisiä pääomakontrolleja vähintään suunnittelu- ja toteutumisvaiheen ajaksi. Perussuomalaiset eivät arvioi ohjelmassaan eron poliittisia vaikutuksia.

Perussuomalaisten ensimmäinen skenaario ei ole kuitenkaan nykyisen EU-lainsäädännön puitteissa toteutettavissa, sillä eurosta ei voi erota, ellei eroa Euroopan unionista. Perussuomalaiset haluavat kuitenkin EU:n politiikassa tehdä mahdolliseksi erota eurosta ilman että eroaa Euroopan unionista. Tämä uudistus koskisi koko Euroopan unionia ja sen lainsäädäntöä. Ensimmäisen skenaarion molemmat tavoitteet eivät ole käytännössä toteutettavissa lainsäädännön puitteissa.

2) Perussuomalaisten toinen menetelmä erota eurosta on realistinen ja laillinen. Siinä otetaan käyttöön markka rinnakkaisvaluuttana, eli euroa ei poisteta, vaan pelkästään annetaan eurolle vaihtoehto. Perussuomalaisten ehdotus kuitenkin laskee huomattavasti euron käyttöä ja houkuttelevuutta. Tämä Perussuomalaisten ehdotus lisää joustavuutta ja vaihtoehtoisuutta, mutta ei tee suurta käytännönmuutosta.

Tilaa YouTube kanava Dmitry Trubnikov: youtube.com/DmitryTrubnikovYT
Seuraa Twitter tilini Dmitry Trubnikov: twitter.com/trubnikov_ps
YouTube video liitteenä: https://youtu.be/CJ_gjggDEQI

+2
Dmitry Trubnikov
Helsinki

Kirjailija ja blogisti. Jari Kilpisen vaalipäällikkö Helsingistä. Seuraa twitter tilini ja ota siellä yhteyttä.

Harrastan pöytätennistä ja juoksemista.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu