Pakkoruotsi on järjetön ajatus. Kymmenen edustajaa päättää muiden puolesta!

Kaikki ovat jo tottuneet pakkoruotsiin, eikä sen järjettömyyttä tule muuten ajatelleeksikaan. Se on vain aina ollut. Tätä käytetään myös poliittisena selityksenä pakkoruotsille. Saatetaan viitata myös “ruotsin kielen tärkeyteen Suomessa” tai “historialliseen perintöön”. Joku saattaa pitää pakkoruotsia sen takia, että ei uskalla tehdä muutosta pelkää ruotsin opettajien työnsä menetystä. On monenlaisia selityksiä ja esityksiä, mutta yksikään niistä ei ole kestävä niin kauan, kun puhumme Suomesta ja suomalaisesta politiikasta.

Valtion tulisi olla ensinnäkin mahdollisimman kevyt ja julkisen sektorin tulisi tarjota vain välttämättömät asiat kansalaisille. Kun jotain tekee tai tarjoaa, tulisi aina olla kestävä taloudellinen peruste sille, sekä korkea hyötysuhde. Jos pakkoruotsin resurssit käytettäisiin mihin tahansa muuhun eurooppalaiseen kieleen, löytyisivät samankaltaiset perusteet sen pakkokielen säilyttämiseen. On hyvin järjetöntä tehdä haittaa suomalaisille työnhakijoille, jotka eivät pääse työhön, sillä heillä ei ole toista kotimaista kieltä hallussa. Monet ulkomaalaiset Suomessa saattavat olla jopa uskomatta alussa sellaista vaatimusta, sillä se kuulostaa niin järjettömältä. Olisi paljon hyödyllisempää, jos olisi pakkoruotsin resurssit suunnattu englannin- tai venäjän kielen opetukseen. On hyvä huomioida myös oppilaiden motivoituneisuus opiskella naapurimaan kieltä. Ruotsin opiskelu ja sen osaamisen vaatiminen saattaa olla paljonkin pois muiden aineiden osaamisesta ja jaksamisesta.

Hyötysuhteinen kieli suomalaiselle on Suomi. Toinen hyvin hyötysuhteinen ja kaikkialla käytettävä kieli on englanti. Suomen tulisi olla suomalaisen kotimaa ja vähemmistoalueiden tulisi sopeutua yhteiseen käytäntöön. Ruotsinkielisiltä alueilta on vaadittava täysmääräistä suomen kielen osaamista sen sijaan, että määrätään Suomen suurinta osaa suomalaisineen opiskelemaan kieltä toista vähemmistöä varten. On paljon loogisempaa sopia yksi yhteinen pohjoismainen kieli, kun pänttää jokaiselle ne kaksi kertaa.

Pakkoruotsi, RKP ja sen ympärillä toimivat puolueet luovat sellaisen tunteen, että emme ole omassa maassa, emmekä voi päättää itsenäisesti omista asioista. RKP:n tahtoa on noudatettava tekopuhyyden nimissä tai muuten tulee vähemmistökortilla suuri tyytymättönyys. Voimme havaita tilanteen, jossa kymmenen edustajan vähemmistöpuolue pakottaa maan valtaosan toimimaan omilla säännöillä (190 edustajaa ja yli 5 miljoonaa ihmistä).

Tilaa YouTube kanava Dmitry Trubnikov: youtube.com/DmitryTrubnikovYT
Seuraa Twitter tilini Dmitry Trubnikov: twitter.com/DmitrijTrubnik1

+5
Dmitry Trubnikov
Helsinki

Kirjailija ja blogisti. Jari Kilpisen vaalipäällikkö Helsingistä. Seuraa twitter tilini ja ota siellä yhteyttä.

Harrastan pöytätennistä ja juoksemista.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu