Perussuomalainen talouslinja on samankaltainen Kokoomuksen linjan kanssa.

Perussuomalaiset on liberaali puolue, joka kannattaa yksilönvapauksia. Puolueen mielestä valtion ei tulisi luoda ihmisille visioita, vaan valtion tulisi edesauttaa ihmisiä luomaan omia visioitaan. Perussuomalaiset kannattavat kevyttä valtion rakennetta, jossa on huomioitu ihmisten nykyiset tarpeet. Perussuomalaiset haluavat, että valtion tehtävänä olisi tarjota ihmisille välttämättömat perusasiat, ei enempää, eikä vähempää.

Koska Perussuomalaiset on liberaali puolue, joka kannattaa kevyttä valtion rakennetta, se asettaa valtion tärkeimmäksi tehtäväksi kansallisesta turvallisuudesta huolehtimisen. Se tarkoittaa sitä, että valtion tarkoituksena on vahtia jokaisen yksilön mahdollisuutta elää haluamallaan tavalla. Valtion tehtävänä on Perussuomalaisten mielestä antaa mahdollisuus yksilölle elää haluamallaan elämäntyylillä, sen sijaan, että valtio muodostaisi ihmisille vision, joka määritttäisi sen, miten pitäisi elää. Jokainen ihminen saa elää haluamallaan tyylillä, jos se ei estä muita elämään haluamallaan tyylillä.

Perussuomalainen ajattelutapa ihmistä ympäröivässä talousympäristössä lähtee ihmisen mahdollisuuksista. Esimerkiksi palkasta tulisi jotakin jäädä käteen, kaikkea palkkaa ei tarvitse kuluttaa valtion tai kunnan asettamiin visioihin tai menestynyt ihminen voi saada palkkionsa menestymisestään.

Kuten Kokoomuksen talousajattelussa, niin Perussuomalaistenkin talousajattelussa uskotaan nykyisessä suomalaisessa yhteiskunnassa verojen alentamiseen, ostovoiman kasvattamiseen, yritysten voimaan ja aitoon taloskasvuun. Perussuomalainen talouslinja eroaa Kokoomuslaisesta käytännössä vain siten, että siinä on annettu vähemmän tilaa suomalaisten palvelujen juustohöyläleikkauksille kriisin aikana, sillä puolue kykenee leikkaamaan sellaisista kohteista, joista muut puolueet eivät saa ideologisista syistä leikata. Osa puolueista ei myöskään saa puhua näiden kohteiden leikkaamisesta monien asioiden pelossa. Perussuomalaiset ovat valmiita leikkaamaan ilmastotavoitteista, maahanmuutosta, kehitysavusta ja EU-kiimasta.

0
Dmitry Trubnikov
Helsinki

Kirjailija | Somettaja | Sentristi | Demokratian ja äänestysoikeuden kannattaja | Autoritarismia ja korruptiota vastustava liberaali | Patriootti |

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu