Perussuomalainen talouspolitiikka on sentrististä

Perussuomalaisten talouspolitiikka on joustava ja nykyiseen vallitsevaan tilanteeseen sopeutuva, kuten muukin perussuomalainen politiikka. Tämä johtuu yksinkertaisesti siitä, ettei puolue ole sidottuna sidosryhmiin tai erilaisiin ideologioihin. Puolue ei myöskään ole kiinnostunut minkään maan tai järjestön hillotolpista, joten se sopeutuu tilanteeseen pelkästään Suomen tarpeiden mukaisesti. Tämä luo edellytykset kestävälle ja johdonmukaiselle linjalle talouspolitiikassa. Perussuomalainen talouspolitiikka muistuttaa Halla-ahon johdolla Kokoomuksen talouslinjaa. Puolue pyrkii priorisoimaan menoja, laskemalla veroja. Perussuomalaiset kasvattavat ensiksi ”kakkua”, jotta olisi sitä, mistä jakaa. Perussuomalaisen talousajattelun ydin on yhteensopiva kokoomuslaisen hallitusyhteistyön kanssa. Voisi sanoa jopa, että kokoomuslainen ja perussuomalainen talousajattelun ytimet ovat samankaltaisia.

Vaikka Perussuomalainen talouspolitiikka ei sinällään ole sidottuna mihinkään, heijastuu siinä johdonmukaisesti muiden Perussuomalaisten ohjelmien linjaukset. Esimerkiksi maahanmuuttopoliittisessa ohjelmassa kertoo maahanmuuton olevan menoerä, jonka jälkeen talouspolitiikassa Perussuomalaiset priorisoivat maahanmuuton toissijaiseksi menoksi ja leikkaavat siitä. Tällaista talousajattelua muut puolueet kutsuvat kylmäveriseksi ja epäinimilliseksi. Puolueet, jotka eivät halua leikata toissijaisista menoista, eivät myöskään usko toissijaisten menojen leikkaamisen tehokkuuteen. Muut puolueet eivät siis voi ratkaista ongelmaa, elleivät tunnista sitä.

0
Dmitry Trubnikov
Helsinki

Kirjailija | Somettaja | Sentristi | Demokratian ja äänestysoikeuden kannattaja | Autoritarismia ja korruptiota vastustava liberaali | Patriootti |

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu