Perussuomalaisessa verotuspolitiikassa haetaan balansoituja ja sentristisiä kompromissiratkaisuja.

Perussuomalainen veropolitiikka on oikealle kallellaan olevaa sentrismiä. Sentrismi tarkoittaa maltillisuutta ja kaikkien väestöryhmien huomioonottamista. Se tarkoittaa balansoitua ratkaisua, sekä kompromissiratkaisuja. Perussuomalaiset eivät lähde sellaisesta ajattelutavasta, että veotus on varkautta ja sitä ei lähtökohtaisesti tulisi olla ollenkaan tai sellaisesta lähtökohdasta, että verotus on avain hyvinvointiin. Kyseessä oli kaksi ääripäätä – äärioikeistolainen ajattelutapa ja äärivasemmistolainen ajattelutapa. Perussuomalaiset kannattavat ainoastaan yllämainittuani kompromissiratkaisua, jossa tyydytään siihen, että verotetaan oikeudenmukaisesti ja että verovarat käytetään oikein ilman erillisiä porsaanreikiä.

Perussuomalaiset eivät ole tyytyväisiä nykyiseen verotukseen ja haluavat uudistuksia siihen. Perussuomalaiset haluavat kokonaisvaltaisesti laskea verotusta, mutta Perussuomalaiset ei ole puolue, joka pyrkii laskemaan verotusta vain sieltä, mistä saisi eniten hyötyä johonkin tiettyyn ja yhteen asiaan. Perussuomalaisten veropoliittiset raktaisut eivät ole vasemmistolaisia, eivätkä oikeistolaisia, vaan ne ovat sentristisiä – siksi ne ärsyttävät oikeistoa ja vasemmistoa. Perussuomalaiset haluavat laskea eri sektoreilla verotusta sieltä, mistä siitä olisi kokonaisvaltaisesti hyötyä ja mistä hyötyisi mahdollisimman moni suomalainen. Siksi perussuomalaisia ratkaisuja kutsutaankin suomalaisia etuja palvelevina raktaisuina.

0
Dmitry Trubnikov
Helsinki

Kirjailija | Somettaja | Sentristi | Demokratian ja äänestysoikeuden kannattaja | Autoritarismia ja korruptiota vastustava liberaali | Patriootti |

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu