Perussuomalaiset ajavat maltillista maahanmuuttoa, EU-integraatiota ja ilmastotyötä

Omalla vaikuttamisella Perussuomalaiset ajavat klassisia länsimaisia arvoja, jotka ovat historiansa aikana tulleet tämänpäiväisiksi. Muut puolueet ajavat vastakkaista, Perussuomalaisista poikkeavaa politiikkaa: Brysselistä tuettua avointa maahanmuuttoa, globalisaatiota, sekä uusliberaalia talouspolitiikkaa. Euroopan unionioniin on syntynyt jäsenmaiden vastakkainasettelu, jossa vastakkain ovat perinteiset, integraatiomyönteiset ja suuret maat, kuten vaikkapa Ranska ja Saksa ja maat, jotka vastustavat vallan keskittämistä Brysseliin.

Perussuomalaiset haluavat Suomen olevan sellaisten maiden joukossa, jotka vastustavat vallan keskittämistä Brysseliin. Tällä hetkellä sellaisia maita esimerkiksi Tanska, Itävalta, Unkari ja Puola. Nämä maat haluavat suhteellisempaa ja läheisyysperiaatteellisempaa politiikkaa, jossa asioita ei sanella Euroopan komissiosta. Perussuomalaiset näkevät Suomen vaikutusvallan olevan jopa kokoaan suurempi sellaisissa olosuhteissa, jossa Suomi on EU-kriittisten maiden liittoutumassa, sillä Saksan ja Ranskan liittovaltiokehityksen olosuhteissa pienen Suomen ääni jää suurilta osin kuulumatta.

Perussuomalaiset haluavat erota tulevaisuudessa Euroopan unionista yksinään tai mahdollisesti myös samanaikaisesti muiden EU-kriittisten maiden joukossa. Ero olisi hillitty pidemmän aikavälin strateginen tavoite. Perussuomalaiset ovat asettaneet tällaisen strategisen tavoitteen, sillä lähtevät siitä lähtökohdasta, ettei EU ole ikuinen ja joskus se joutuu hajoamaan. 

+1
Dmitry Trubnikov
Helsinki

Kirjailija | Somettaja | Sentristi | Demokratian ja äänestysoikeuden kannattaja | Autoritarismia ja korruptiota vastustava liberaali | Patriootti |

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu