Perussuomalaiset eivät näytä kannattavan aktiivimallia.

Perussuomalaiset eivät kannata aktiivimallia sellaisissa olosuhteissa, kun työtä ei ole saatavilla. Puolueen mielestä ihmistä ei tarvitse stressin lisäämisen ja rangaistusten kautta nöyryyttää, jos hän ei pysty tekemään asiansa eteen omatoimisesti mitään. Suomalaiset työmarkkinat ovat suurimmalta osalta hakijoille tyhjiä, sillä työpaikkoja ei synny. Työapikkoja ei synny, sillä sosialistiset voimat pyrkivät laajentamaan julkista sektoria, menoja kasvattaen, sen sijaat että parantaisivat yksityisen sektorin kilpailukykyä, kansantalouden kiertokulkua nopeuttamalla. Kun yksityisellä sektorilla ei ole työpaikkoja, ei voi myöskään kilpailuttaa ketään, kun ei ole sitä, mistä kilpailla. Kun ei ole sitä mistä kilpailla, sosialistiset voimat pyrkivät luomaan keinotekoisesti työpaikkoja. Kun keinotekoisesti luodaan työpaikkoja, tätä kautta saadaan työllisyyslukuja, joita voi esitellä taloudenpidosta huolestuneille. Voi esimerkiksi kertoa työllisyysluvun parantavan julkista taloutta ja täten edistäneen talouskasvua.

Ongelmallista on myös se, että yhteiskunta muuttuu palveluyhteiskunnaksi, jossa painopiste työnhaussa siirtyy tiettyihin ominaisuuksiin, joita suodattamalla voi tiputtaa lukuisia hakijoita. Esimerkiksi kaikkien tulisi olla sosiaalisia asiakaspalvelijoita ja myyjiä. Sellaiseksi on vaikea päästä, sillä kaikki eivät ole parhaimpia kandidaatteja tällaista työtä varten. Jos et halua olla asiakaspalvelija, joudut kouluttautumaan toiseen työhön sen takia, jotta saisit pelkästään työpaikan. Et välttämättä kouluttaudu jatkokoulutuksessa paremman palkan tai mukavamman työn takia, vaan pelkästään sen takia, että voisit maksaa enemmän veroa ja että tietäisit löytäneensä paikan nykyisessä yhteiskunnassa. Yhteiskunta muuttuu palveluyhteiskunnaksi, sillä maaseutu kurjistuu ja suuren väkiluvun ahtaat kaupungit täyttyvät. Samanaikaisesti kun suuret kaupungit kasvavat ja työt siirtyvät sinne, tehtaiden määrä vähenee maaseudulle ja käsillä tehtävän raskaan työn määrä vähenee. Sellaisen työn määrä vähenee, jossa tarvitaan satoja, ellei tuhansia käsipareja, johon jokainen voi päästä halutessaan ja josta voi saada kunnollista korvausta omalla yrittämisellä.

+1
Dmitry Trubnikov
Helsinki

Kirjailija | Somettaja | Sentristi | Demokratian ja äänestysoikeuden kannattaja | Autoritarismia ja korruptiota vastustava liberaali | Patriootti |

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu