Perussuomalaiset eivät ole viemässä sosiaaliturvaa maahanmuuttajilta pois.

Moni Perussuomalaisia arvosteleva henkilö saattaa ajatella, että puolueen tarkoituksena on pelkästään kritisoida maahanmuuttoa ja pyrkiä ottamaan maahanmuuttajilta kaiken pois, siirtäen sen jonnekin muualle. Esimerkiksi jos kyse olisi sosiaaliturvasta, nämä ajattelisivat, että Perussuomalaiset eivät halua maksaa sosiaaliturvaa, sillä osa sosiaaliturvasta saattaisi tulla maahanmuuttajille. Perussuomalainen politiikka ei kuitenkaan todellisuudessa perustu jonkun toisen rajoittamisena ja toisen aseman parantamisella, vaan puolue katsoo yksilöitä tasavertaisina keskenään. Puolue kuitenkin pyrkii vastaamaan ilmiöihin, joiden kokonaiskuvaan vaikuttavat myös muunmuassa yksilöt.

Perussuomalaiset eivät rakenna sosiaaliturvaa ideologisten periaatteiden tai vihan päälle, vaan nykyiseen tilanteeseen, jotta sosiaaliturva vastaisi ajankohtaisiin tarpeisiin ja haasteisiin. Perussuomalaisille tärkeää sosiaaliturvassa on se, että se ei kasvattaisi tukiriippuvuutta tai tukisi elämäntapaa, jossa on tarkoitus elää tuella. Perussuomalaiset eivät kannata perustuloa tai kansalaispalkkaa, jossa jokaiselle annetaan saman verran rahaa tilanteesta riippumatta, sillä puolueen mielestä tällainen passivoi ihmisiä. Puolue haluaa uskoa nykyiseen järjestelmään ja sen oikeudenmukaisuuteen. Uskomalla järjestelmään ja sen oikeudenmukaisuuteen Perussuomalaiset ottavat suuren riskin, sillä kaikki rahat eivät todellisuudessa tule jaetuksi oikeudenmukaisella tavalla ja sellaisella tavalla, jotta kaikki jäisivät tyytyväisiksi. Sen sijaan perustulo vähentäisi byrokraattisia esteitä ja pitkiä prosesseja, jotka maksavat pelkästään sen takia, että raha jakaantuisi jollakin tavalla oikein. Perustulo antaisi takuulla rahan sinne, minne sitä ei tarvita, mutta samanaikaisesti antaisi takuulla rahaa sinne, missä sitä todellisuudessa tarvitaan, mutta minne se ei välttämättä olisi tullut nykyisen sosiaaliturvajärjestelmän puitteissa. Perustulo luo tilanteen, jossa kukaan ei saa sosiaaliturvaa toista enempää. Jos maahanmuuton kautta syntyy tilanne, jossa ulkomaalaisia sosiaaliturva-asiakkaita saapuu lisää Suomeen, voi olla varma perustulon olosuhteissa siitä, että kukaan ei tule saamaan liikaa rahaa tai rahaa epäoikeudenmukaisella tavalla suhteutettuna johonkin muuhun.

+1
Dmitry Trubnikov
Helsinki

Kirjailija | Somettaja | Sentristi | Demokratian ja äänestysoikeuden kannattaja | Autoritarismia ja korruptiota vastustava liberaali | Patriootti |

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu