Perussuomalaiset haluavat kieltää kaksoiskansalaisuuden

Perussuomalaiset haluavat jatkossa kieltää kaksoiskansalaisuuden Ukrainan mallin mukaisesti. Perussuomalaiset pyrkivät edistämään Suomen kansalaisten tunnesidettä Suomeen sallimalla pelkästään Suomen kansalaisuuden. Perussuomalaiset näkevät kaksoiskansalaisuuden aiheuttavan myös uhkatekijöitä kansalliselle turvallisuudelle. Kansalainen, jolla on pelkästään Suomen kansalaisuus ajaa Suomen etua todennäköisemmin, kuin samalainen kaksoiskansalainen.

Esimerkiksi vaikuttaja tai virkamies ei ole kiinnostunut työnsä aikana niin paljoa Suomen kohtalosta, jos tällä on toinen kansalaisuus ja ikään kuin toinen kotimaa, jossa hän voisi harjoittaa halutessaan samankaltaista toimintaa. Perussuomalaisten tavoite toimii ja on järkevä, jos kansallisvaltioita ajatellaan erillisinä kokonaisuuksina tai jos hyväksytään se, että jokainen valtio ajaa omia intressejään. Jos taas ajattelee maapalloa yhtenä kokonaisuutena, eikä eritellä kansallisvaltioita, ei Perussuomalaisten tavoitteessa ole järkeä. Esimerkiksi ”maailmankansalaiset” eivät hyödy perussuomalaisesta tavoitteesta. On arvovalinta, hyväksyykö perussuomalaisen kaksoiskansalaisuusmallin. Perussuomalaiset kannattavat omaa kansallisvaltiota, eivätkä halua ajaa Suomea minkäänlaisiin liittovaltioprojekteihin.

+1
Dmitry Trubnikov
Helsinki

Kirjailija | Somettaja | Sentristi | Demokratian ja äänestysoikeuden kannattaja | Autoritarismia ja korruptiota vastustava liberaali | Patriootti |

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu