Perussuomalaiset jakaisivat rahaa ja veroelvyttäisivät ilmastoelvytyksen sijasta

Vaikka valtio onkin hyvin velkaantunut, nykyään vasemmistohallitus on tehnyt normaaliksi miljardien kuluttamisen turhiin kohteisiin antamatta mitään asian korjaamiseksi. Välillä tuntuu siltä, että hallitus tähtää Kreikan tilanteeseen tahallisesti.

Nyt on tulossa puoliväliriihi ja pohditaan taloudellisia ratkaisuja. Merkittävä aihe on myös elvyttäminen, josta tänään ollaankin puhumassa.

Miten elvytettiin Suomi ja saatiin se nousuun? Vai saatiinko se nousuun?

Suomea ollaan päätetty elvyttää yhteisellä elvytyspaketilla, nojaten täysin Eurooppaan. Hallitus on päättänyt elvyttää Euroopan unionia Suomen sijaan, sillä se toimii “Euroopan kohtalo on Suomen kohtalo- periaatteella. Joudun siis aivan oikeasti kirjoittamaan, että Suomi elvyttää Euroopan unionia, vaikka EU:n pitäisi elvyttää Suomea, sillä elvytyspaketti on neuvoteltu niin huonosti, että Suomi häviää siinä reilut 4mrd. Suomi saa hädin tuskin 2,5mrd ja antaa 6,6mrd. Suomen piti saada alussa puolet 6,6mrd, mutta saakin vain 2,5mrd. Harkimo varoittaa siitä, että paketti saattaa tippua jopa 1,5mrd! Ok, paketti on huono – mitä sillä jäljelle jääneellä rahalla saadaan?

-1mrd ilmastotoimiin (investoinnit, projektit, konsultoinnit ja suunnittelut)
-1mrd+ hajanainen (osa katoaa, osa ideologisiin hankkeisiin, osa taloutta elvyttäviin investointeihin).

Lasku 6.6mrd (uusi velka ja -vastuu)

Luvut ovat todella valitettava ja surullisia.

Olisiko voitu tai voiko edes vielä tehdä toisten?

Kyllä voi!

Hallitus ei itse tule luopumaan omasta ideologiasta ja tavoitteistaan, joten ratkaisuksi jää hallituksen kaataminen. Kepu voi lähteä pois, jos muut hallituspuolueet alkavat suhmuroimaan liikaa omalla ideologiallaan, eikä Keskusta löydä samanaikaisesti kestäviä raktaisuja kuntapolitiikassa. Lääkkeenä toimii Perussuomalaisten äänestäminen paikallisisiin valtuustoihin.

Mitä Perussuomalainen hallitus tekisi – onko se edes parempi?

Perussuomalainen hallitus on parempi ja perussuomalaisella hallituksella olisi selkeä linja kriisitiilanteessa. Ensin tulisi purkaa haitallinen elvytyspaketti ja samalla säästyä pitkällä aikavälillä 4mrd tappioista. (Emme ole velkaa 6.6mrd) Tämän jälkeen miljardit siirretään kansalliseen elvytykseen. Jokaiselle täysikäiselle voi lahjoittaa alle tuhat euroa, jotta tämä kuluttaisi ja kasvattaisi ostovoimaa ja tätä myöten kansantalouden kiertokulkua. Voi myös veroelvyttää laskemalla veroja – samankaltainen efekti.
Tällaiseen superelvytykseen voitaisiin käyttää 4 tai 5 miljardia heti, omalla velalla, 6.6mrd sijaan, josta saa vain 1mrd aitoon elvytykseen ja muu ilmastoelvytykseen. Perussuomalaisessa elvyttämisessä elvytetään ilmaston sijaan taloutta, sillä koronanjälkeinen elvytys ja ilmastotyö tulisi erotella keskenään, asettamalla prioriteetteja.

Seuraa twitter tilini: twitter.com/DmitrijTrubnik1
Katso YouTube videoni Perussuomalaisten pyrkimyksistä tulevaisuudessa: https://www.youtube.com/watch?v=e86vDUGFQZc&t=563s

+5
Dmitry Trubnikov
Helsinki

Kirjailija ja blogisti. Jari Kilpisen vaalipäällikkö Helsingistä. Seuraa twitter tilini ja ota siellä yhteyttä.

Harrastan pöytätennistä ja juoksemista.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu