Perussuomalaiset leikkaisivat EU:n hillotolpista, koska puolueella ei ole omia hillotolppia

Jotta Euroopan unioni pysyisi kevyenä, siitä tulisi leikata. Perussuomalaiset ovat tilanteen mukaisesti valmiita leikkaamaan kaikesta mahdollisesta, joka on toissijainen ja ei-välttämätön. Osaa leikkaamisesta tulee taas edistää vaikuttamisella Euroopan laajuisessa politiikassa. Perussuomalaiset näkevät hyväksi leikkauskohteeksi EU:n ulkosuhdehallinnon, jonka kulut ovat noin miljardi vuodessa. Tämä on suuri kohde, jonka leikkaamisessa on suuri hyötysuhde, sillä haitat ovat pieniä, mutta säästöt valtavia. Perussuomalaiset haluavat lakkauttaa myös neuvoa-antavat komiteat, joista lasku Suomelle on satoja miljoonia vuodessa.

Tällaiset komiteat eivät käytännössä edistä mitään ja ovat toissijaisia menokohteita. Leikattavia sellaisia ovat vaikkapa Alueiden komitea ja Talous- ja sosiaalikomitea. Perussuomalaiset haluavat lakkauttaa nämä komiteat kokonaan. Perussuomalaisten lakkautukset tuhoaisivat toisaalta asiantuntijoiden työpaikkoja ja laskisivat työpaikkojen määrää ja täytettyjen työpaikkojen määrää eurooppalaisella tasolla. Kun korkean tason asiantuntijat vapautuvat eurooppalaisista elimistä, nämä joutuvat pyrkimään työllistymään kansallisilla työmarkkinoilla.

Perussuomalaisten politiikka asiantuntijoiden suhteen on kansallista etua vahvistava, mutta lyhyellä aikajänteellä vakautta rapauttava. Perussuomalaiset haluavat myös tulevaisuudessa vastustaa kaikkien uusien EU-virastojen perustamista samankaltaisista syistä, kuin on edellä mainittu. Perussuomalaiset ehdottavat myös eurovaaliohjelmassaan Strasbourgin istuntopaikan lakkauttamista, sillä se luo lisäkustannuksia ja pakottaa paramenttia muuttamaan turhaan ja liikkumaan turhaan. Miksi pitäisi rakentaa turhia uusia sellaisia, jos ei vanhoja ja turhia ole vielä lakkautettu tai miksi pitäisi lakkauttaa vanhat ja turhat, jotta voisi rakentaa uudet ja turhat sellaiset? Perussuomalaiset tosiaan lähtevätkin siitä, että tällaiset menokohteet ovat turhia ja toissijaisia, jotka syövät käytännössä pelkästään rahaa.

 

Perussuomlaisella puolueella on runsaasti kansalaispuolueen piirteitä, eli sellaisen puolueen piirteitä, joka on lähellä ihmistä ja taistelee “kansan kanssa” elitismiä vastaan. Perussuomalaiset voidaankin ajatella Suomessa jonkinlaiseksi “kansalaispuolueeksi”. Perussuomalaiset haluavat esimerkiksi EU:n politiikassakin säästää hallintorakenteista, eli säästää päättäjien palkoista, eduista, eläkkeistä ja palkanlisistä. Perussuomalaiset ovat valmiita karsimaan menoja euroopan tasolla, sillä siellä ne ovat puolueen mielestä suhteettoman suuret.

Puolue ei myöskään edistä liittovaltiokehitystä tai vallan keskittämistä kansallisvaltioilta Euroopan unionille, joten puolueen johto ja jäsenistö ei ole kiinnostunut suurten EU-virkamiesten eduista, sillä puolueen jäsenet tai johto eivät todennäköisesti tule sellaisiksi. Puolue ei toisin sanoen kansan kielellä pyri vastaanottamaan hillotolppia, joten se on valmis leikkaamaan hillotolpista. 

0
Dmitry Trubnikov
Helsinki

Kirjailija | Somettaja | Sentristi | Demokratian ja äänestysoikeuden kannattaja | Autoritarismia ja korruptiota vastustava liberaali | Patriootti |

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu