Perussuomalaiset lupaviidakkoa vastaan – liberaali kulma

Kokoomus on ehdottanut omassa vuoden 2021 kuntavaaliohjelmassaan järjestää byrokratian purkutalkoita. Ratkaisu on liebraali ja oikeistolainen. Perussuomalaisilla on samalainen tavoite heidän talouspoliitiisessa ohjelmassaan. Perussuomalaiset haluavat harjoittaa turhaa byrokratiaa tuhoavaa politiikkaa heti saatuaan mahdollisuuden. Perussuomalaiset käyttävät yhtenä tärkeänä keinona byrokratiaa aiheuttavien toimijoiden sentralisaatiota. Tämä tarkoittaisi sitä, että hajautuneisuus, sekä epämääräisyys katoaisi, mutta sen sijaan tulisi vähemmän byrokratiaa ja monimutkaisuutta siten, että nämä kokonaisuudet olisivat suurempia ja niillä olisi yhteinen johto. Esimerkiksi kaikki toimijat, jotka jakavat tukia ihmisille voisivat toimia samassa luukussa ja ihmiset voisivat saada tukia saman luukun alta. Näin olisi helpompi tehdä pikaisia reformeja, sekä välttyä erilliseltä yhteistyön tarpeelta, kun samat toimijat ovatkin jo yksi kokonaisuus, joilla on sama johto.

Perussuomalaiset ovat myös havainneet, että kaikenlaista byrokratiaviidakkoa nostaa Euroopan unioni. On puolueen mielestä haitallista, jos suomalainen byrokratiaviidakko ja eurooppalainen byrokratiaviidakko kohtaavat ja alkavat muodostamaan ihmisille byrokraattista tuplataakkaa. Perussuomalaiset eivät pysty irrottamaan Suomea Euroopan unionista, mutta Perussuomalaiset puolueena lupaavat karisia mahdollisuuksien mukaan EU:n määräämää byrokraattista haittaa minimitasolle.

0
Dmitry Trubnikov
Helsinki

Kirjailija | Somettaja | Sentristi | Demokratian ja äänestysoikeuden kannattaja | Autoritarismia ja korruptiota vastustava liberaali | Patriootti |

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu