Perussuomalaiset ovat yrittämisen ja työnteon puolella.

Perussuomalaiset, kuten monet muutkin puolueet ovat työnteon ja yrittämisen puolella. Puoluetta kiinnostaa suuresti se, kuinka suuri osa suomalaisista on töissä. Mitä suurempi määrä ihmisistä on töissä, sitä enemmän valtio saa verotuloja, sekä takuita siitä, että nämä työssäkäyvät ihmiset ovat mukana yhteiskunnan rattaissa. Monet puolueet tavoittelevat myös 75% työllisyysastetta, kun puhuvat työllisyydestä. Perussuomalaisetkin haluavat parantaa työllisyysastetta 75 prosenttiin, mutta eri keinoin ja eri lopputuloksilla. Kun perussuomalaisessa ohjelmassa tai linjauksessa lukee tämä tavoite, on kyse paljon suuremmasta ja haastavammasta rakaisusta, kuin muiden puolueiden ratkaisu. Se johtuu keinoista, jotka on Perussuomalaisten mielestävä oltava Suomea aidosti hyödyttäviä.

Perussuomalaiset eivät tykkää siitä, kun perinteiset puolueet alkavat tuijottamaan pelkkää työllisyysastetta, katsomatta kokonaisvaikutuksia ja Suomen etua. Kun pelkkää työllisyysastetta tuijotetaan typerästi, tehdään myös ratkaisuja, jotka edesauttavat pelkän työllisyysasteen luvun kasvua, ilman itse luvun suuruuden vaikutuksen hyödyntämistä. Esimerkiksi valtapuolueet haluavat tuoda Suomeen halpatyövoimaa matalapalkka-aloille edesauttaakseem tämän luvun kasvua. Vaikka työllisyysaste nouseekin tällaisella menetelmällä vaivattomasti, se ei ole Suomelle hyväksi. Halpatyöntekijä täydentää omaa palkkaansa tuilla, sekä keskimäärin lähtee töistä muutamassa vuodessa pois, huomattuaan työnteon olevankin kannattamatonta.

Matalapalkkaisen työperäisen maahanmuuton työllisyysaste romahtaa muutamassa vuodessa suuresti. Tämän takia Perussuomalaiset haluavat edistää työllisyysasteen kasvua toisenlaisella tavalla. Voisi sanoa perussuomalaista ratkaisua rehellisemmäksi ja kestävämmäksi tavaksi. Työllisyysastetta nostetaan parantamalla Suomen kilpailukykyä. Tulisi laskea palkansaajien sivukuluja. On luotava olosuhteet, joiden avulla yrittäjän on kannattavampi palkata työntekijä. Tulisi esimerkiksi laskea keskituloisten verotusta, teollisuuden sähköveroa ja polttoaineiden veroja. Kilpailukykistä ympäristöä edesauttaa pitkällä tähtäimellä myös haitallisen maahanmuuton torjuminen. Perussuomalaiset näkevät ostovoiman kasvattamisen avaimena uusien työpaikkojen syntyyn ja yritysten toimintaedellytysten mahdollistamiseksi. Perussuomalaiset ovat valmiita myös siirtämään osin katseensa innovaatioiden luontiin ja kehittämiseen, sillä se kehittää pitkällä tähtäimellä taloutta ja antaa välillä uusia ja hyviä yllätyksiä.

0
Dmitry Trubnikov
Helsinki

Kirjailija | Somettaja | Sentristi | Demokratian ja äänestysoikeuden kannattaja | Autoritarismia ja korruptiota vastustava liberaali | Patriootti |

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu