Perussuomalaiset VS rakenteellinen korruptio ja ay-liikkeet.

Monet oikealle kallellaan olevat puolueet Suomessa ovat huolissaan suurten tekijöiden verovapauksista, joilla nämä tekevät raakaa bisnestä, käytännössä veronmaksajien rahoilla. Nämä puolueet haluavat lakkauttaa tällaiset käytännöt kokonaan ja alkaa verottamaan verovapaita suursäätiöitä, ay-liikkeitä tai työnantajajärjestöjä. Tällaista verovapaata bisnestä veronmaksajien rahoilla on alettu Suomessa kutsua myös rakenteelliseksi korruptioksi ja siitä on tullut vuosien varrella entistä puhutumpi puheenaihe. Perussuomalaiset jälleen kerran tarjoavat sentrististä eli keskustalaista kompromissiratkaisua ongelmaan. Perussuomalaiset haluavat osittain veorottaa 15% verolla sellaisia yhteisöjä, jotka ovat kaikista suurimpia ja agressiivisesta verosuunnittelusta itseään hyödyttävämpiä. Ratkaisu ehkäisee hyödyllisellä tavalla verovapautta käyttäviä tekijöitä, mutta on samalla tehottomampi ja tulkinnanvaraisempi.

Oikeistolainen alternatiivinen ratkaisu perussuomalaiselle kompromissiratkaisulle onkin verovapauden täysmääräinen purkaminen, sellaisella periaatteella, jossa tuhotaan kaikenlaiset erivapauden, asettaakseen yhteiset pelisäännöt. Yhteiset pelisäännöt pudottavat kapitalistisesta, puhtaasta ja avoimesta kilpailusta sellaiset tekijät, jotka eivät luonnollisesti pärjäisi kilpailussa tai joista ei ole hyötyä rahallisesta näkökulmasta. Ratkaisu olisi taas agressiivinen, tehokas ja riskillinen. Se loisi myös monelle suomalaiselle vahinkoa, mutta toisaalta valtiolle lyhytaikaista ja mahdollisesti pitkäaikaista hyötyä. Pitkäaikaisen hyödyn mahdollisuus onkin tässä pelissä riski ja on suoranaisesti riippuvainen olosuhteista, jotka ovat monen tekijän summa.

0
Dmitry Trubnikov
Helsinki

Kirjailija | Somettaja | Sentristi | Demokratian ja äänestysoikeuden kannattaja | Autoritarismia ja korruptiota vastustava liberaali | Patriootti |

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu