Perussuomalaisten ilmastopolitiikka suojaa ilmastoa enemmän, kuin Vihreiden ilmastopolitiikka

Perussuomalaisten mielestä suomalainen tehtaanpiippu on ekoteko, sillä Suomessa osataan ilmaston näkökulmasta hommat hyvin. Se tarkoittaa käytännössä sitä, että kun tehdas sijaitsee Suomessa, se saastuttaa vähemmän, kuin Kiinassa tai jossakin muualla sijaitseva tehdas. Suomessa sijaitseva tehdas myös hyödyttää suomalaista työtä ja yrittämistä. Suomalainen tehtaanpiippu on ekoteko, josta kaikki hyötyvät. Tilanne on suorastaan “WIN-WIN”. 

 

Perussuomalaiset haluavat oikeudenmukaista ilmastopolitiikkaa, jossa ei kuriteta Suomea, sillä Suomi on muita maita edellä ilmastotavoitteisa ja Suomi on pitkien etäisyyksien maa, jossa on kylmä. Perussuomalaiset haluavat taloudelle vahingollisen ilmastotaakan jakautuvan oikeudenmukaisesti ja suhteellisesti, tilanteet huomioon otettavasti. Suomen ei tulisi jatkossa pyrkiä aktiivisesti vähentämään ilmastopäästöjä, sillä Suomi on pinta-alaltaan suuri maa, jossa asuu todella vähän ihmisiä. Suomi ylläpitää toisin sanoen hyvin suurella pinta-alalla vähän ihmisiä, joka on avain siihen, miksi Suomen päästöt ovat maailman mittakaavassa mitättömät.

 

Perussuomalaisten tukemat hiilitullit ovat protektionistisia. Hiilitulleja kuitenkin kannattavat muutkin, kuin isänmaalliset ja Perussuomalaisia vastaavat puolueet. Hiilitullit pakottavat saastuttavia maita maksamaan omasta saastutuksesta, joka puolestaan ohjaa kuluttajia, sekä tuottajia siirtymään siellä, missä saastutetaan, kohti hiilineutraalimpia ja vähäpäästöisempiä vaihtoehtoja. Hiilitullien käyttöönotto saattaa kuitenkin kasvattaa suomalaisen kuluttajan näkökulmasta hintoja EU:n ulkopuolelta tilattavaan tavaraan. Jos tämän tavaran täytyy käydä läpi hiilitulli, tulee se tavara myöskin maksamaan enemmän. Toisaalta tämä edesauttaa tilannetta, jossa suomalainen kuluttaja päättää ulkomaalaisen tavaran sijasta suosia kotimaista.

+2
Dmitry Trubnikov
Helsinki

Kirjailija ja blogisti. Jari Kilpisen vaalipäällikkö Helsingistä. Seuraa twitter tilini ja ota siellä yhteyttä.

Harrastan pöytätennistä ja juoksemista.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu