Seitsemän uudistusta jotka estäisivät mahdollista vaalivilppiä Suomessa

Vaalivilpistä on käyty runsaasti keskustelua kuntavaalien jälkeen ja päätin omalta osaltani tehdä muutaman ehdotuksen siitä, miten tällaisia tilanteita voisi välttää, joissa meidän epäillään olevan:

1. Vaalitarkkailijoiden tulisi olla puolueettomia, eikä puolueiden edustajia. Selittäminen toinen toisensa vahtimisesta on kestämätöntä, sillä tilanteet ja asetelmat ovat jokaisessa kunnassa erilaiset. Prosessi on myös yleistä selitystä monimutkaisempi.

2. Vaikka Suomi vahtii muiden maiden vaaleja, tulisi Suomen sallia myös muiden maidet tarkkailla Suomea.

3. Jos ehdokas tai äänestäjä haluaa laskea omat äänensä, hänet tulisi päästää suorittamaan toimenpide ilman byrokraattisia esteitä. Joukon estäminen byrokratialla on kestämätöntä.

4. Suomessakin voi käyttää kaikissa vaalipisteissä ja laskentapisteissä suoratoistoisia valvontakameroita.

5. Jokaisessa kunnassa ja jokaisessa äänestyspisteessä tulisi olla samanlainen käytäntö äänestyksen suhteen. Samalaiset laput, kynät ja lappujen pudotuskohteet.

6. Äänten tarkastamiseen tulisi antaa enemmän kuin kaksi viikkoa aikaa. Ääniä ei saa hävittää tai polttaa jälkikäteen, vaan ne tulisi jokaisessa kunnassa arkistoida erikseen ja ikuiseksi ajaksi.

7. Suomessa ei tulisi mainostaa vaalien luotettavuutta, sillä sen mainostaminen laskee todellisuudessa vaalien luotettavuutta. Ihmisiä ei saa maalittaa sen perusteella, että kyseenalaistavat hyvämaineista ja pitkään toiminutta järjestelmää. Kaikkeen voi ottaa asiallisesti kantaa.

LEVELI podcasti Vantaan kaupunginvaltuutettu (ps) ja Helsingin varavaltuutettu (ps) epäilevät vaalivilppejä: https://www.youtube.com/watch?v=y8siH8lDprA&t=4146s

+1
Dmitry Trubnikov
Helsinki

Kirjailija | Somettaja | Sentristi | Demokratian ja äänestysoikeuden kannattaja | Autoritarismia ja korruptiota vastustava liberaali | Patriootti |

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu