Suomi tarvitsee tiukkaa rajapolitiikkaa!

Perussuomalaiset ovat kestävän rajapolitiikan puolella ja haluavat antaa valtaa suomalaiselle rajavartiolaitokselle. Perussuomalaiset haluavat Norjan ja Tanskan mallin mukaisesti Suomeen hätäpykäliä, jotka voivat pysäyttää Suomeen tulevan siirtolaisuuden muiden EU-maiden kautta, jos on meneillään jokin siirtolaiskriisi. Perussuomalaiset haluaisivat hätäpykäliin säännönmukaisuutta, esimerkiksi Ruotsista tulevat turvapaikkashoppailijat tulisi käännyttää ulkorajalla takaisin. Perussuomalaisten mielestä Suomen ei tulisi nojautua muiden EU-jäsenmaiden nojaan ja toivoa heiltä hyvää turvapaikkapolitiikan suoritusta. Hätäjarrupykälät eivät päästäisi niiden käytössä olessa yhtäkään turvapaikanhakijaa maahan, vaikka turvapaikanhakija olisikin hädänalainen. Hätäjarrupykälän soveltaminen vaatisi joissain määrin kansainvälisten sopimusten muokkaamista, sekä ankaran palautteen vastaanottoa EU:n elimiltä. Esimerkiksi Euroopan komissio valittaa useasti hyvinkin pienistäkin asioista, jotka eivät vastaa sen ideologista näkemystä. Rajapolitiikka ja muut tiukat maahanmuuttopolitiikan mekanismit estävät maahanmuutto-ongelman syntymistä, sillä ihmisiset eivät pääse sinne, minne heitä ei päästetä. Perussuomalaisilla on maahanmuuttopolitiikassa sellainen lähtökohta, että ihmiset, jotka ovat laittomasti maassa, ovat oikeasti maassa laittomasti ja sellaiset ihmiset tulisi ottaa säilöön.

Laittomasti maassaolevat ihmiset ovat sellaisia, jotka ovat saaneet kielteisen turvapaikkapäätöksen ja oleskelevat laittomasti maassa. Syynä tähän voi olla vaikkapa lähtömaan epävalmius vastaanottaa omaa kansalaistaan takaisin. Nykyisillä vallanpitäjillä on Perussuomalaisiin nähden vastakkainen linja – nykyiset vallanpitäjät pyrkivät luomaan laittomasti maassa oleville ihmisille eli ”paperittomille” järjestelyjä, joilla nämä pääsisivät työmarkkinoiden ja kaikkien sosiaali- ja terveyspalveluiden piiriin. Perussuomalaisten ajamasta säilöönotosta pääsisi vain yhteen suuntaan – pois maasta. Säilöönotto vähentää myös huomattavasti turvapaikkashoppailijoiden halua kokeilla Suomea vaihtoehtona. Perussuomalaisten ajama säilöönotto maksaa itsensä takaisin, sillä sellaisella toimenpiteellä on ennaltaehkäisevä merkitys. Säilöönotto maksaa alussa paljon, mutta maksaa itsensä takaisin, sillä potentiaalisesti löysä maahanmuuttopolitiikka aiheuttaa Suomelle loppupelissä enemmän kustannuksia, kuin tiukka maahanmuuttopolitiikka suurilla aloituskustannuksilla.

 

+4
Dmitry Trubnikov
Helsinki

Kirjailija | Somettaja | Sentristi | Demokratian ja äänestysoikeuden kannattaja | Autoritarismia ja korruptiota vastustava liberaali | Patriootti |

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu