Talous saadaan kasvuun ilman maahanmuuttoa, pelkän eläkejärjestelmän korjaaminenkin riittää.

Monelle suomalaiselle, etenkin punavihreälle tämä blogikirjoituksen aihe saattaa näyttäytyä suurena tabuna. Suomalaisen järjstelmän kyseenalaistaminen tulee entistä epätrendikkäämmäksi, kun se on sodittuna kansainvälisiin säädöksiin ja periaatteisiin. Entistä epätrendikkäämpää on kyseenalaistaa nykyinen kuvio, jossa pyritään hankkimaan rahaa eläkeläisille maahanmuuton kautta. Kerrotaan jostakin vajeesta ja siitä, ettei ole tarpeeksi työtätekeviä käsiä. Työtätekeviä käsiä, jotka tulevat maksamaan vanhusten eläkkeet, joita (vanhuksia) on enemmän suhteessa nuoreen työtätekevään väestöön.

Miksi haluamme kerätä lisää eläkevaroja, jos nykyiset 200 mrd varat investoidaan tappiollisesti? 

Kaiken lisäksi kirsikkana kakun päälle saadaan maahanmuuton lieveilmiöt paketissa. Maahanmuuton lieveilmiöistä on puhuttu paljon Perussuomalaisissa ja ne saattavat jopa tuhota hyödyt! Maaahanmuutolla ei paljoa rahaa saaada eläkkeisiin, kun humanitaarinen- ja halpatyövoimamaahanmuutto ovat olleet julkisen talouden kannalta negatiivisia.

Nykyinenkin eläkevarojen kasvupotentiaali hukataan.

200 mrd varantoja on kasvatettava. Edellisissä osioissa havaitsimme, ettei maahanmuutolla pitkälle pötki näiden varantojen suhteen. Tässä osiossa tulen kertomaan, ettei näiden jo olemassaolevien rahojen investointi onnistu, vaan kasvupotentiaali hukataan, eli heitetään romukoppaan.

Tällä hetkellä 200 mrd eläkevarat käytetään korkosijoituksiin, joista tulee vuodessa 3,5-4,5% voitto. Investoinnit ovat etanamaisia ja laajamittaisia. Niihin on sidottu paljon EU-byrokratiaa ja muuta byrokratiaa. Tämän säälittävän 4% vuosikasvuun menee hoitokuluja yli 1,5mrd!! Sama summa, mitä aiheutuu vaurio julkiselle taloudelle tupakoinnista vuodessa. Hassua, että tämän jälkeen voimme todeta voiton olevan +/- 0. Tämä on säälittävää.

Tulisi sijoittaa edes osakesijoituksiin, joista tulee riskitön 7-8% kasvu vuodessa. Tämä on tavallinen keskiverta. Siihen ei tarvittaisi myöskään minkäänlaisia rahanhoitokustannuksia, kuten tällä hetkellä. Tämä tapa toki kuulostaa huomattavasti modernimmalta, kuin edellinen mutta se on silti nykyaikana hyvin fossiilinen (vanhanaikainen).

Kryptosijoituksilla melkein riskittömästi 100-1000% vuodessa. 

On ehkä nykyisen poliittisen kentän entistä vaikeampi hyväksyä tekstiä, mitä pidemmälle mennään, mutta todellisuuden pohjalla olemme edelleen. Kryptoisijoitukset laskevat ja kasvavat todella kovalla tahdilla. Valtion voimin ja osaamisin voi ennustaaa varmalla tavalla kurssin kasvupotentiaalin minkä tahansa kryptokolikon tippumisvaiheessa. Kyse ei ole riskistä tässä tapauksessa, vaan pelkästään siitä tuplaantuuko investointi vai kymmenkertaistuuko se. Siihen vaikuttaa investointikohde ja investointiajankohta. Monet progressiiviset suuryhtiöt ja suursijoittajat (kyse on miljardeista) investoivat kryptovaluuttaan ja saavat hyviä prosentteja miltei riskittä. Tavoitteena on yleensä tuplata tai kasvattaa muutamalla kymmenellä prosentilla omaa varantoa. Näin voisi tehdä myös Suomessa ja saada eläkeongelman helposti ratkaistua ilman haitallista maahanmuuttoa ja velanottoa. Yleensä kryptosijoituksissa on taka-ajatuksena se, että lyhyellä tähtäimellä saadaan useampi kymmenen prosenttia voittoa, mutta jos kyse on vuosista, niin salkun tuplaaminen on itsestäänselvää.

Eläkerahoja ei voi sijoittaa byrokraattisista esteistä osakkeisiin tai kryptovaluuttaan. Tilanne on todellisuudessa omaa arvioitani vakavampi.

Tässä sitaatti Ossi Tiihosen blogikirjoituksesta, jossa tehdään karmean pessimistinen johtopäätös nykyisestä eläkejärjestelmästä: ”Vakavaraisuuslainsäädäntö vaikuttaa siihen, paljonko eläkevakuuttajat voivat ottaa riskejä sijoituksissaan. Myös EU:n rahoitusmarkkinoita koskeva sääntely koskee monelta osin suomalaista työeläkesijoittamista. Finanssivalvonnalla on alan valvojana määräyksiä ja ohjeita, jotka vaikuttavat sijoittamiseen. Lainsäädännön lisäksi työeläkevakuuttajien sijoitustoimintaa ohjaavat alan kesken laaditut omat ohjeet ja suositukset. Eläkevarojen hyvin tuottava sijoittaminen on käsittääkseni tehty väärin perustein lainsäädännöllä mahdottomaksi.”

Tässä todetaan, että joustoa ei ole lainkaan ja että lainsäädäntö estäisi käytännössä voittoa tuottavien investointien toteuttamisen.

Muutos saadaan aikaan vain poliittisilla päätöksillä, sillä tämä lopputulos on seuraus huonoista poliittisista päätökistä. Valitettavaa on huomata, että tässäkin asiassa Euroopan unioni on tuonut omia keppejään renkaiden alle…

 

0
Dmitry Trubnikov
Helsinki

Kirjailija | Somettaja | Sentristi | Demokratian ja äänestysoikeuden kannattaja | Autoritarismia ja korruptiota vastustava liberaali | Patriootti |

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu