Teollisuuden selviämismahdollisuudet punavihreässä ympäristössä ovat mitättömät

Turpeen alasajo, polttoainehintojen korotuksen, epävarmuus metsien käytöstä ja kilpailijamaita vähäisemmät päästökauppakompensaatiot muodostavat yhdessä ongelman suomalaiselle kilpailukyvylle. Kilpailukyky on heikko. Tämän myötä Suomesta karkaa tehtaita ja uusia tulee entistä vähemmän. Kilpailukykyä tulisi parantaa leikkaamalla palkan sivukuluja ja laskemalla kokonaisveroastetta. Näin syntyy ostovoimaa, työn kannattavuutta ja talouden kiertokulkua. Se johtuu siitä, että tällä hetkellä sivukulut ja veoraste ovat tervettä huomattavasti korkeammalla tasolla. Se johtuu myös siitä, että kun ihmiset ovat nyt tottuneet veroryöstöön, he reagoivat markkinamielessä hyvin positiivisesti veronkevennyksiin, sillä heille jää lisää rahaa käteen.

Tämä hallitus käytännössä leikkaa palkkojen kasvua halpaperäisellä maahanmuutolla, joka siis estää palkkojen tervettä kasvua. Hallitus myös luo yrittäjille ja liiketoiminnalle palkkakustannusten kasvua kiristyvällä veropolitiikalla, joka taas estää työpaikkojen syntyä.

Punavihreä hallitus joutuu tekemään huonoja, mutta helppoja toimenpiteitä, sillä se ei pysty käytännössä lasemaan kokonaisveroastetta menojen karsimisen ja asioiden panemisen tärkeysjärjestyksen takia. Se ei ole ideologian mukaista ja on valitettavasti kipeä piste. Se ei kuitenkaan ole Suomelle pitkällä aikavälillä kipeä piste, sillä kaikki suomalaiset hyötyvät veronkevennyspolitiikasta.

Tilaa YouTube kanava Dmitry Trubnikov: youtube.com/DmitryTrubnikovYT
Seuraa Twitter tilini Dmitry Trubnikov: twitter.com/trubnikov_ps

+3
Dmitry Trubnikov
Helsinki

Kirjailija ja blogisti. Jari Kilpisen vaalipäällikkö Helsingistä. Seuraa twitter tilini ja ota siellä yhteyttä.

Harrastan pöytätennistä ja juoksemista.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu