Tulkkauspalvelut hankaloittavat maahanmuuttajien sopeutumista vastaanottavaan yhteiskuntaan.

Perussuomalaisten mielestä tulkkauspalvelut eivät ole kokonaisuudessaan hyvä asia, vaikka ne työllistävätkin maahanmuuttajia. Tulkkauspalvelut hankaloittavat maahanmuuttajien sopeutumista vastaanottavaan yhteiskuntaan. Tulkkauspalvelut eivät ole positiivisia kokonaistalouden tai yhteiskunnan kokonaishyvän kannalta. Esimerkiksi jos maahanmuuttajalle luodaan olosuhteet, joissa hän voi puhua omaa kieltä siten, että hänen ei tarvitse opiskella vastaanottavan yhteiskunnan yhteistä kieltä, hän ei opiskele niin suurella innolla vastaanottavan yhteiskunnan kieltä.

Myös maahanmuuttajan kulttuuritaustalla on merkitystä kotoutumisen onnistumisen kanssa. Maahanmuuttajat, joiden ryhmäidentiteetti – esimerkiksi kulttuurin, uskonnon tai kielen suhteen – on erityisen vahva, kotoutuvat ja työllistyvät heikommin kuin ne, joilla näin ei ole. Se tarkoittaa sitä, että kun maahanmuuttaja löytää itselle vastaanottavasta yhteiskunnasta samalaisen kansallisen ryhmän, kuin edellisestä yhteiskunnasta, tulee hänen kotoutuminen vastaanottavaan yhteiskuntaan olemaan heikompi.

Esimerkiksi jos maahanmuuttaja joutuisi sopeutumaan suomalaiseen ryhmään, hän olisi paljon paremmin integroitunut yhteiskuntaan. Ryhmäidentiteetti luo joukkopainetta ja vähentää tarvetta onnistuneeseen kotoutumiseen ja kanta-asukkaden hyväksymiseen. Maahanmuuttajilla sosiaaliset ongelmat, tukiriippuvuus, syrjäytymisriski ja työttömyys ovat ylisukuplvisia ongelmia. 

+4
Dmitry Trubnikov
Helsinki

Kirjailija | Somettaja | Sentristi | Demokratian ja äänestysoikeuden kannattaja | Autoritarismia ja korruptiota vastustava liberaali | Patriootti |

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu