Venäjän federaatio ei ole sotilaallinen uhka Suomelle. Olen silti ukrainamielinen antiputinisti.

On selvää, että olen länsimaiden puolella tässä kylmässä sodassa ja Ukrainan, sekä Natonkin puolella tässä Ukrainan kriisissä. On myös selvää, että en kannata autoritarismia ja korruptiota, mitä toteuttaa mainiosti Venäjän nykyinen ja pitkäaikainen hallinto. Vladimir Putin ja hänen piiri on valloittanut alueita Ukrainasta ja Georgiasta. Myös hybridisotaa yhteistyössä Lukasenkan kanssa toteutetaan parhaimillaan länsimaita vastaan.

Tästä ajattelutavastani huolimatta minua syytetään venäjämieliseksi. Uskon, että suurena ja merkittävänä tekijänä tässä tomii venäläinen nimeni “Dmitry”. Todennäköisesti yhteiskunta/tietty yhteiskunnan lohko haluaa minun pääsevän irti tällaisesta nimestä, joka ei ole yhteiskunnalle tai tälle yhteiskunnan lohkolle mieluisa. Sillä ei ole kuitenkaan mitään väliä, sillä nämä ihmiset ovat vähemmän viisaita, kuin muut tavalliset ihmiset. Sellaiset ihmiset ovat kärjistäjiä, jotka nauttivat lapsellisesta, sekä yksinkertaisesta ajattelutavasta.

Miksi Venäjän federaatio ei ole uhka Suomelle, jos se on valloittanut muitakin naapurimaita?

Jokainen valloitus on ollut omanlainen sotilaallinen konflikti, jolla ovat olleet omat loogiset perustelunsa. Näiden perustelujen luetteleminen ei ole Putinin pussiin pelaamista tai Venäjän propagandan levittämistä. Ongelma ei ole se, että siitä puhutaan, vaan se ongelma itse. Samoin on muuten maahnmuutonkin kanssa. Jos sanon jotakin, mikä kuulostaa venäläiseltä propagandalta, niin se ei välttämättä ole sitä tai sillä ei ole väliä että se on kuulostanut samankaltaiselta, sillä Venäjän propaganda elää omaa elämäänsä ja minä elän tällä maapallolla omaa elämäänsä. Minä voin tulla kuitenkin samankaltaisiin lopputuloksiin, kuin venäläinen propagandakoneisto joissakin kysymyksissä. Tämä tarkoittaisi vain ja ainoastaan sitä, että Venäjän propaganda olisi ollut oikeassa tässä tietyssä kysymyksessä. Venäjän propagandaa ei kiinnosta meneekö ajatukseni sen kanssa ristiriitaan, eikä minua kiinnosta, menevätkö omat ajatukseni sen kanssa ristiriitaan. Venäjän propaganda on venäläisiä varten, jotka katsovat televisiota rutiininomaisesti ja minun ajatukseni ovat kaikkia niitä varten, jotka hakevat tietoa internetistä itsenäisesti. Meillä on käytännössä hyvin erilaiset intressit riippumatta omasta kannastani Venäjään.

Kun Neuvostoliitto hajosi moni maa itsenäistyi. Osa maista itsenäistyi kokonaan ja tuli osaksi länsimaista tai aasialaista yhteiskuntaa ja osa maista taas jäi osittain Venäjän vallan alle. Tilanne tämän ympärillä muovautuu jatkuvasti suunnasta toiseen, eli tilanne on akuutti yhä! Kun Ukraina itsenäistyi 2014 Venäjän riippuvuudesta, Venäjä valloitti suhteellisen osan Ukrainasta aluein. Esimerkiksi jos Venäjä otti 15% Ukrainan alueista omaan haltuunsa, tarkoittaa se sitä, että Venäjä vaikutti 15% Ukrainan politiikkaan tätä ennen. Näin minä tulkitsen tämän tilanteen. Samankaltainen kuvio toistui tätä ennen Georgiassa. Jokaisella konfliktilla on oma syy ja historiansa.

Minun on itseni todella hankala kuvitella samankaltaisen toistuvan Suomen ja Venäjän välillä: 1) Olemme osana EU:ta – meidät nähdään kartalla kuten muutkin EU maat samassa läjässä. Sota Suomea vastaan olisi sota kaikkia länsimaita vastaan 2) Suomi ei ole houkutteleva kohde hyökätä, eikä siihen ole minkäänlaista motiivia – tällaista keskustelua ei ole mahdollista edes aloittaa teoriassa. 3) Suomen kautta Venäjä voi keskustella laajamittaisemmin EU:n kanssa.

Nato ei suojaisi ketään.

Nato ei suojaa sodalta ketään. Eurooppalaiset eivät ole valmiita taistelemaan todellisesti. Ukrainan väliaikainen presidentti Turtsynov (valtakausi 2014-2014) kysyi Nato kenraaleilta tapaamisessa mahdollisesta Baltia- maiden Nato puolustuksesta Venäjän federaation hyökätessä. Arvatkaa mitä 😀 – kenraalit vain nauroivat päin väliaikaisen presidentin naamaa. Kun tätä ennen Ukrainan väliaikainen presidentti Turtsynov yritti puolustaa Krimiä venäläisten hyökkäykseltä, hänelle soitti Merkel ja kertoi, ettei Krimiä saisi puolustaa, koska muuten se provosoisi Venäjää. Tällaisia ovat länsimaalaiset poliittiset vaikuttajat. Nato johto ei usko mahdollisuuteen puolustaa Baltian maita ja Merkel kehottaa Ukrainaa olla puolustautumatta sodassa. Tämä on masentava kuva.

YouTube video liitteenä: https://www.youtube.com/watch?v=2KcyVPY5l-4&t=655s

+1
Dmitry Trubnikov
Helsinki

Kirjailija | Somettaja | Sentristi | Demokratian ja äänestysoikeuden kannattaja | Autoritarismia ja korruptiota vastustava liberaali | Patriootti |

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu