Liittokokousmietteitä

Vuodessa ehtii tapahtua. Menneenä viikonloppuna järjestettiin Vihreiden nuorten liittokokous, jossa minut valittiin liittohallitukseen vuodelle 2024. Ja nyt Facebook tarjoaa muistoja vuoden 2022 liittokokouksesta.

Tunnelmat olivat silloin hieman erilaiset: olin tuolloinkin ehdolla liittohallitukseen, mutta tulokset viivästyivät johtuen käytössä olleesta siirtoäänivaalitavasta, ja ääntenlaskentaan liittyvistä ongelmista. Tämän seurauksena jouduin poistumaan kokouspaikalta ennen tulosten julkistamista, jotta ehdin ajoissa junaan. Lopulta tulos saatiin selville vajaan kuuden tunnin viivästyksen jälkeen, noin iltayhdeksältä. Itse istuin siinä vaiheessa jo junassa Kouvolasta Kotkaan, ja tulos julkaistiin muistaakseni hieman Inkeroisten aseman jälkeen.

Tuolloin jäin vielä valitettavasti rannalle, mikä lievästi sanottuna otti päähän. Tuo viivästys toisaalta teki tilanteesta jotenkin antiklimaattisen: tuntien odottelun jälkeen valittujen nimet yksinkertaisesti luettiin ääneen Zoom-kokouksessa, ja sillä selvä. Totesin lähinnä mielessäni ”no vittu”, suljin Zoomin ja matka jatkui. Kun ajoin asemalta kotiin, pyörähdin pizzerian kautta ja hukutin harmitukseni roskaruokaan. Toisaalta, olin kyllä ylpeä yrityksestäni, olinhan sentään valmistautunut paremmin kuin edellisvuonna, jolloin olin lähtenyt ehdolle käytännössä puhtaasta kokeilunhalusta.

Tilanne oli täysin eri tänä vuonna: suurin osa osallistujista oli edelleen kokoussalissa, kun tulokset luettiin ääneen. Oli mahtavaa kuulla ja nähdä ihmisten reaktiot livenä, kun valittujen nimiä julkistettiin. Ja kun oma nimi kuului ja salissa olleet tukijani tulivat onnittelemaan… sitä tunnetta on vaikea kuvata.

Oloni on edelleen jossain määrin epäuskoinen, mutta nähtävästi jotain on tullut tehtyä elämässä oikein, että minut on tällaiseen luottamustoimeen valittu. Kolme yritystä siihen kuitenkin meni. Tehtävät alkavat virallisesti vasta vuodenvaihteessa, mutta jo ennen sitä on ainakin yksi tapaaminen tiedossa. Tuleva vuosi tulee sisältämään uusia haasteita, joita odotan jo innolla.

Eero Kivistö
Vihreät Kotka

Ihmisoikeusaktivisti, ja vihreä paikallistoimija Kotkasta.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu