Työntekijät eivät ole ”lakkokarjaa”

Oheinen kirjoitus julkaistu Suomenmaassa, ja lähetetty myös Kouvolan Sanomiin ja Kaupunkilehti PK:hon ja Ankkuriin.

 

Ovatko kaikki ammattiliittojen jäsenet vain aivotonta massaa, jotka ajattelematta noudattavat ”ay-pamppujen” tahtoa? Tämä on kuva, joka Ari Hyvösen kirjoituksesta tulee esiin. Valitettavasti Hyvönen on täysin unohtanut, keitä nämä mystiset ”ay-pamput” ovat.

Toisin kuin Hyvönen tuntuu esittävän, ”ay-pamput” eivät ole mitään kaikkivoipia toimijoita, jotka kiusallaan määräävät ”lakkokarjaansa” maamme etua vastaan. Päin vastoin, liittojen jäsenet ovat heidät tehtäväänsä valinneet. Esimerkiksi omassa liitossani Pamissa, liiton johdon valitsee neljän vuoden välein järjestettävä liittokokous, jonne edustajat nimetään suoralla jäsenäänestyksellä. Ottaen huomioon, että meitä pamilaisia oli 2022 alussa 198 000, liiton johto edustaa varsin laajaa joukkoa suomalaisista. Jos näkökulmaa halutaan laajentaa, niin kattojärjestöllämme SAK:lla jäseniä on jopa 800 000. Vertailun vuoksi, viime eduskuntavaaleissa päähallituspuolue Kokoomus sai 644 555 ääntä.

Tältä osin Hyvösen puhe kielenkäyttö liittojen jäsenistä on rehellisesti sanottuna kammottavaa: ovatko nuo kaikki 800 000 SAKlaista pelkkiä ”tahdottomia alaisia” ja ”lakkokarjaa”? Jos mukaan lasketaan STTK ja Akava, jäsenmäärässä mennään yli kahden miljoonan. Jälleen kerran, ovatko he kaikki ”tahdottomia alaisia”?

Haukkuessaan näitä myyttisiä ”ay-pamppuja”, Hyvönen tulee samalla leimanneeksi meitä satoja tuhansia tavallisia työntekijöitä, jotka ovat perustellusti huolissaan hallituksen toimien vaikutuksista. Niin valitettavaa kuin käynnissä oleva työmarkkinasotku on, ammattiliitot ovat edelleen se pääasiallinen työntekijöiden etuja puolustava taho, ja mikäli niitä etuja uhataan hallituksen toimesta… Noh, tässä näemme mihin se pahimmillaan johtaa.

Eero Kivistö
Vihreät Kotka

Ihmisoikeusaktivisti, vihreä paikallistoimija ja aloitteleva ay-aktiivi Kotkasta.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu