Älykäs ja luova sotilas on sekä tehokkain että henkilötappioita vähentävin resurssi.

Älykäs ja luova sotilas on sekä tehokkain että henkilötappioita vähentävin resurssi.

https://yle.fi/a/74-20096123

Sen sijaan tuo tutkimus ja tausta-ajatus on kyllä lähellä Venäjän lihamyllyyn syöttöajatusta – että se näkee sotilaan pelkistetysti lihaksina jotka ei osaa eikä saa ajatella itse.

Etäneuvojia Ukrainallekin on riittänyt – minäkin mukaan lukien – mutta onneksi Ukraina on toiminut niin kuin pitääkin, otti neuvoja käyttöön tai ei – ”Me ajattelemme itse, kehitämme itse, päätämme itse”. Tuloksena Ukrainan kaikilla mittareilla tehokkain sodankäyntijoukko – droonijoukot. Jotka sitten murjoo myös lihaskimppu-älä ajattele itse vaan juokse venäläisten jalkaväkeäkin – älyllä ja luovuudella.

Siksi tuolle aiotulle sotilas on kauko-ohjattava lihasrobotti tielle ei pidä lähteä – liian pitkälle.

Kun asevelvollisuus kestää 6-12 kk niin siinä ajassa jo pystyy selvittämään – ketkä koulutuksessa olevista ovat älykkäitä, luovia ja/tai itsenäisesti ja oma-aloitteisesti toimimaan kykeneviä.

Hänmästelen ettei niin tehdä – aktiivipalveluksessa toimivien sotilaiden kykyyn päästä   ymmärtämään asevelvollisia pintaa syvemmältä ei pidä luottaa – asevelvollisten joukossa saattaa olla hiljaisia arkoja innovatiivisia neroja joita ei kukaan osaa nähdä eikä aavistaa.

Siksi liikaa syventymistä fyysiseen suorituskykyyn ja täydelliseen ulkoaohjattavuuteen – pitää tasapainottaa koulutuksessa olevien luotaamiseen syvemmältä niin testein kuin toiminnan analyyseinkin.

Ja muodostaa joukko jonka kyvyt vaativampiin henkisiin suorituksiin tunnetaan.

Suomi on jysähtänyt fyysisyyteen muskeli-idiotiaan asti niin perusteellisesti – että Suomi on sokeutunut aika pitkälle henkisemmille ominaisuuksille ja niiden psykologioille.

Ja se sokeutuminen näkyy kaikessa – aivan kaikessa – kulttuurin tallomista myöten.

Ja siinä idiotiassa että torjutaan psykologiset soveltuvuustestit – joita ilman ihmisten henkisiä ominaisuuksia ei voi kunnolla tutkia – mukaan lukien jopa Rorschachin mustetahratesti – joka osaavissa käsissä on muiden testien ohessa lyömätön henkisten ulottuvuuksien arviointiväline.

Suomi tarvitsee perustavanlaatuisen asennemuutoksen – ellei halua halua jatkaa nykyistä asioiden syvempää ymmärrystä vailla olevaa fyysisperustaista ääliötaaperrusta.

eerojuhani vaarala

Ympäristölle ja monimuotoisuudelle myönteinen asenne leviää ihmisten parissa - niistä on tullut sosiaalinen normi

Ihmiset rakastavat yhä enemmän luontoa ja luonnoneläimiä mutta myös kotieläimiä ja lemmikkieläimiä.

Käsite monimuotoisuus kuuluu ja näkyy yhä useammin joka paikassa - on ymmärretty miten keskeinen käsite se on ihmiskunnan luontosuhteessa myös ihmiskunnan säilymisen kannalta.

Metsä tulee yhä läheisemmäksi ihmisille monimuotoisena asiana - puupellot ja avohakkuut menettävät suosiotaan ja metsän ja metsätalouden käsitteet monipuolistuvat mm jatkuvan kasvun metsänhoidon suuntaan.

Materialismi on yhä enemmän kyseenalaistettua samaan aikaan kun aineettomien arvojen äärimmäisen rikkaaseen kirjoon herätään yhä paremmin. Mitkä mahdollisuudet pelkällä sosiaalisuudella voi olla.

Autoilun dominointi vähenee ja samaan aikaan kaupungeista tulee sekä terveellisempiä, hiljaisempia ja turvallisempia - kaduilla kaikuu yhä enemmän autojen äänten sijaan ihmisten puheensorina - ja kaukaa kuuluu haitarin soitto ja kirkonkellojen soittokin tulee takaisin kaupunkien äänimaisemaan.

Ja lintujen laulu - aamulla herättyään voi avoimesta ikkunasta kuulla lintujen laulua.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu