Anteeksi vaan mutta nyt teen puolueiden arvokonsultointia – pyytämättä

Anteeksi vaan mutta nyt teen arvokonsultointia – pyytämättä

On silmiä ja arvoja hivelevää huomata minkälaista arvokultivoituneisuutta hallituksen demari-vihreät-vasemmistoliitto ministerikolmikko edustaa, nuorempaa kauniskäytöksistä. Jonka ilmiselvä johtaja on Marin jonka arvokultivoituneisuus on omaa luokkaansa vailla ylilyöviä alilyöntejä kuten nähty on.

Olen jokseenkin varma että RKP:n Henriksson on onnessaan tämän kolmikon kanssa, vanhemman polven arvokultivoituneena mukavasti nuorempaa raskaan taakan kannon ministereitä tukien. Ilmiselvä sovittelijatyyppi.

Mutta on rkp:n käveltävä sitä arvoasetelmaa vastaan – että kun on puhuttu että kaikki joustaa – niin onko rkp joustanut ilmiselvänä ison pääoman edustajana talousasioissa että voisi varakkailtakin vähän ottaa. Vaarana kun on kuva että arvokultivoituneisuus kätkeekin sisäänsä talousboakäärmeen – joka kuristusotteen uhrista saatuaan puristaa aina sen verran lisää kuin mitä uhri hengittää ulos niin että uhrilla on aina vaan vaikeampi hengittää.

Arvokultivoisuuden eettisellä laadulla on väliä.

Keskustalla on tapana laulaa ”Arvon mekin ansaitsemme…”.

Mutta minkä arvon. Jos kyynärpäät on hartioita leveämmät niin ei se arvokultivoituneisuutta pahemmin ilmaise – eikä se että asettuu kapeissa portaissa tieten tahtoen kulun tukkeeksi. Kannattaisi keskustankin miettiä rkp:n ohella arvokultivoituneisuutta.

Olen ryhtynyt tahallani persujen tahdosta välittämättä heidän poliittiseksi konsultikseen. Enkä kuulu mihinkään puolueseen.

Ja siltä pohjalta sanoisin nyt näin.

Persujen poliittisen kelpoisuuden kynnyskäsite kultivoituneiseen politiikkapöytään pääsemiseen on – arvorienaaminen.

Kysymys kuuluu – onko persuissa arvorienaamattomia poliitikkoja – ja – kykevätkö he johtamaan myös arvorienaavia persuja.

Se kun on nimittäin niin että arvorienaus ei ole vaihtoehto. Ei mihinkään. Kritisoida saa mutta ei rienata.

Persuthan on tässä suhteessa kehittyneet poistamalla arvorienaajia riveistään.

Mutta ei sitä saa puolueen linjoissakaan olla.

Kokoomus – sen on etsittävä uusi aikamme ongelmien ja arvojen mukainen linja.

Kristilliset – ihmettelen miten vähän he puhuvat etiikasta – joka sentään on ollut uskontojen leipää aina, noin peruslähtökohtaisesti.

Harkimon ryhmä – Hjalliksen suusta olen kuullut yhden mieleenpainuvan lauseen eduskunnan puhujapöntöstä kun hän sanoi Marinin hallituksesta ” Pitää antaa heille mahdollisuus näyttää. ” Siitä pisteet hänelle. Hieno asenne.

0
eerojuhani vaarala
Ruovesi

Vanha puheenvuorokonkari jotenkin peruutti tänne.

Taisi eksistentiaalifilosofi Sartre sanoa - maailmaa ei ole tehty nähtäväksi vaan muutettavaksi.

Picasso sanoi - säännönmukaisuudesta poikkeamisesta aukeaa variaatioiden valtakunta.

Näillä mennään.......

Kehittämälläni eettis-realismin aatteella - mitä enemmän asiassa on sekä etiikkaa että realismia, sitä parempi se on ratkaisuna - etiikan peruskallio on jokaiselle elolliselle hyvä elämänkaari muita tarpeettomasti vahingoittamatta

https://jussivaaralathoughts.blogspot.com/

Puoluekantani:
Kallistun vasemmalle kun pyyhin oikealla keskeltä, ja se mikä sieltä tulee muuttuu vähitellen vihertäväksi, puhun ruotsia huonosti, enkä huuhdo persettä merivedessä kuten Soini ja käyn harvoin kirkossa.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu