Avasimme Ensio Lehtisen kanssa uuden tavan vuokrata yksityisomistajilta luontoretkeilykohteita

Avasimme Ensio Lehtisen – aikoinaan Ruoveden suurimman metsänostajan kanssa – uuden tavan vuokrata yksityisomistajilta luontoretkeilykohteita

Laitoin heinäkuun puolivälissä Ruovesi-lehteen ilmoituksen – jossa halusin vuokrata metsäalueen eräilykäyttöön sillä ehdolla että saan polttaa sovitulla alueella metsänomistajan puita telttaillessani tai laavuretkellä tai muuten vaan.

Ensio Lehtinen vastasi pian sähköpostitse ja tarjosi omistamaansa erittäin upeaa erämaatasoista kesämökkialuetta tuohon tarkoitukseen – myöskin luvalla että saan laittaa tulen mihin vaan mökkialueensa lukuisista tulipaikoista.

Tarjous oli ylenpalttinen johon tietenkin suostuin. Halusin myös erääseen tontin kohtaan tasoittaa alueen teltalle, josta myös sovittiin.

Kävimme lukuisia asioita läpi luovasti ja realistisesti harrastukseni toteuttamiseksi. Ja kerta kerran jälkeen Ensio toimi – ymmärtäen täysin keskeisen tarkoitukseni – halusin olla luonnon rauhassa vapaasti metsäpalovaroitusten rajoissa olla puolukanvarvun tasolla ja kokea ja elää luontoa niin kuin on ja kohdalle sattuu. Toivottavasti niinkin kuten Ensio kertoi että joku vuosi sitten karhu ui hänen rantaansa ja meni menojaan ennen kuin hän ehti sen kuvata. Tai kuinka juuri vuokraamani alueen lähellä hän vaimonsa kanssa näki susia.

Minä olen koko ajan ihaillut sitä kykyä että Ensio on toiminut kuin kummina luomassa edellytyksiä toteuttaa sinänsä aika pientä mutta niin periaatteellisesti sisällöllisesti suurta tapaa olla yksityisen maata rajatusti vuokraten lähellä luontoa.

Minä olen valmis sanomaan – Ensio Lehtinen loi erinomaisella otteellaan pohjan luoda aivan uudenlaisen luontosuhdepalvelun prototyypin yksityisten  metsänomistajien mailla – jossa niin pienestä asiasta ja pienestä halusta luodaan suurta elämystä ja kokemusta.

Kiitos ja kunnioitus käsittämättömän hienosta asenteestasi – ja siitä että olet kätilöimässä ihan uutta luontosuhdemahdollisuutta ihmisille. Uutta roolia metsälle, metsänomistajille ja luontosuhteelle.

Kiitos Ensio. Nautin suuresti tarjoamastasi mahdollisuudesta.

+2

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu