Avohakkuufanaatikot, metsän jatkuvan kasvun menetelmän kannattajat, ikimetsäfanaatikot – pitää saattaa sovinnon tekoon

Avohakkuufanaatikot, metsän jatkuvan kasvun menetelmän kannattajat, ikimetsäfanaatikot – pitää saattaa sovinnon tekoon

Tämän tekstini pohjalta – jossa käsittääkseni olen osoittanut että jatkuvan kasvun metsänhoito on win-win tilanne kaikille osapuolille ja heidän arvoilleen. Että avohakkuita ei enää tarvita eikä voi sallia

” Suomessa pitää sallia vain jatkuvan kasvun metsänhoidon hakkuut ja harvennukset. Eli vain suurimmat puut hakataan – joka tekee metsistä vähitellen eri-ikäisiä puita sisältäviä – nykyisen samanmittaisen metsäpellon sijaan – ja että metsät näyttävät metsiltä myös ja toimivat kuin metsä.

Monimuotoisuuden tärkeä periaate on että metsä toimii kuin monien puun kokojen metsä eikä niin kuin monoviljelty saman kokoisten puiden metsäpelto.

Sitä paitsi – kun jokaisen puun annetaan kasvaa täyteen mittaansa on metsä monimuotoisin, sitoo hiiltä parhaiten ja tuottaa myös puuta parhaiten ja joka ainoa vuosi. ”

Mutta koska ikimetsäfanaatikot eivät salli mitään metsään koskemista – on heidän kannaltaan sovittava – niistä alueista ja alueiden koosta joihin ei saa tehdä mitään hakkuita.

Myös on sovittava tiukat ehdot ja aarimäärät missä ja miksi saa tehdä avohakkuita.

Lisäksi olisi hyväksyttävä monimuotoisuuden perusehto – puita saa vastedes harventaa vain suurimmista puista – jotta saadaan takaisin monimuotoisuuden paras olosuhde – metsän monenikäisten puiden kasvu samanikäisten puiden puupellon sijaan.

Sen lisäksi hallituksen on tartuttava valtion instituutioiden liki rikollistasoiseen uhmakkaaseen avohakkuutrendiin missä vaan – koska se on monimuotoisuusrikos peräti valtioneuvoston suojelussa.

 

*****

 

Kilpikaarnamänty – Suomen metsien galápagoksenjättiläiskilpikonna
Kun mänty saavuttaa tietyn iän, alkaa kaarna kasvaa kilpimäisinä levyinä. Nämä kilpikaarnamännyt ovat yli 350 vuotta vanhoja. Kuva: Petra Ristola / Yle

 

0

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu